Ataşehir Trabzonlular Yeni Dernek Binasının açılışını yaptı

Başkanlığını Namık Sürmen'in yaptığı Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin Batı Ataşehir’deki yeni dernek binası yapılan törenle ve hamsi günleri etkinliğiyle hizmet vermeye başladı.

Ataşehir Trabzonlular  Yeni Dernek Binasının açılışını yaptı
Ataşehir Trabzonlular  Yeni Dernek Binasının açılışını yaptı

Başkanlığını Namık Sürmen'in yaptığı Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin Batı Ataşehir’deki yeni dernek binası yapılan törenle ve hamsi günleri etkinliğiyle hizmet vermeye başladı.

Açılışta konuşan Sürmen, “Bize her yer Trabzon’dur. Çünkü bizim tüm duygularımız ve vicdanlılığımız bütün insanlara eşit mesafededir. Hiç kimseyi ötekileştirmeyiz; iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür” diye konuştu.

Etkinliğin açılışı Ataşehir Trabzonlular Derneği Halk Oyunları Topluluğu’nun horon gösterisiyle başladı. Gösteri, büyük alkış topladı. Etkinlikte Karadenizli sanatçılar Taner Eyüboğlu, Ender Mataracı, Ömer Çavdar ve Nihat İnce türküler söylediler. Ataşehir’de yaşayan Trabzonlular, sanatçıların söylediği türküler ve kemençe eşliğinde gönüllerince horon tepmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen de şöyle konuştu: “Çok güzel bir açılış yapıyoruz. Bizimle birlikte bu açılışta bulunduğunuz için çok teşekkürler. Bu binanın oluşmasında büyük katkıları olan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye teşekkür ederim. Kendisi burayı bize tahsis etmek suretiyle bütün Trabzonluları onurlandırmıştır. Bizim iddialı bir sözümüz var: ‘Bize her yer Trabzon’ diye ben bu sözü daha Türkiye kardeşliğine dayanan bir söz olarak algılamak istiyorum. Bize her yer Trabzon’dur. Çünkü bizim tüm duygularımız ve vicdanlılığımız tüm insanlara eşit mesafededir. Hiç kimseyi ötekileştirmeyiz; iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür.” Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir ise “Ataşehir’de Trabzonlulara ve Trabzon Derneği’ne verdiği önemden dolayı Battal İlgezdi’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “ Çok güzel bir eser ortada. Aslında bu Dernek Trabzonlular için çok büyük değil; ama temenni ediyorum ki ileride daha güzel yerler oluşturacaklar. Biz Ataşehir’de berber yaşamı öğrenmek zorundayız. Ataşehir Belediyesi olarak sadece Trabzonlulara değil, diğer sivil toplum kuruluşlarına da yer veriyoruz. Onlarla beraber bu kenti yönetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise siyasi örgütlenmelerin olduğu kadar sivil örgütlenmelerin de toplumsal gelişmelerde önemli bir rol oynadığını belirterek. Sivil toplum örgütlerinin toplumlumuzdaki yeri, ülkemize katkısı çok önemlidir. Öğrendiğim kadarıyla Ataşehir’de de çok sayıda Trabzonlu var. Bu güzel mekânda güzel hizmetler diliyorum. Bu mekân herkesin birlik, berberlik, sevgi ve muhabbetine katkıda bulunsun. Bu konuda Ataşehir Belediye Başkanımızın da sizlere katkılarının olacağına inancım tamdır. Derneğiniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İlgezdi'ye ve Karamehmetoğlu’na kemençe hediye edildi.


Etkinliğe; CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Metin Külünk, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkanı ve 1’nci Başkanvekili Sadi Özata ve Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz ile Hüseyin Hışman, Abdullah Der, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve şube müdürleri, Ataşehir’ deki siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109