ATAŞEHİR GÜLENYÜZ MAĞAZASI

ATAŞEHİR GÜLENYÜZ MAĞAZASI

ATAŞEHİR GÜLENYÜZ MAĞAZASI
GÜLENYÜZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ'nin  gülenyüz  mağazası  zengin ve varlıklı ile yoksul ve yoksun insanların paylaşımlarının sağlandığı bir yerdir. Burada din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapılmaz.

Gülenyüz Mağazasında altın, gümüş ve para geçmez Olan ve olmayan insanlar; eşyalarını, giysilerini, yiyecek ve içeceklerini, dertlerini ve daha nicelerini paylaşırlar,

Veren içten, alan ise gönülden alır; art niyet, çıkar ilişkisi, rant kavgası, aç gözlülük, fırsatçılık, duygu sömürüsü yoktur çünkü herkes kendi vicdanı ile başbaşadır.
Verende, alanda vicdan muhasebesini kendi kendine yapar.

Bu arada veren ile alanı, verilen ile alınanı buluşturan ise yalnızca “GÖNÜLLÜLER" dir ve yine altın, gümüş ve para geçmez ve yalnızca servet SEVGİ’dir.
İşte bu yüzden burası “GÜLENYÜZ MAĞAZASI” diye adlandırılır.

GÜLENYÜZ MAĞAZASINDA neler paylaşılır?

Kullanmadığınız eşyalarınız, dolapta duran giymediğiniz giysileriniz, ayakkabılarınız, çantalarınız, çocuğunuzun okul çantası, oyuncakları, giysileri, kullanılabilir durumda olan ve temiz her türlü eşyalarınızı, Yalnızca ikinci el eşya ve giysilerinizi değil yeni alınmış sıfır eşya ve giysileri de bağışlayabilirsiniz.
İhracat fazlası olanlar, mevsimi geçtiği için satılmayanlar da olabilir.
Yalnızca eşya ve giysiler değil, yiyecek ve içecekler, çocuklar için süt, mama ve diğer ( kısa sürede bozulmayacak) kuru gıda maddelerini de Mağazamıza bağışlayabilirsiniz.

Ne şekilde yardım yapabilirsiniz?
İkinci el eşyalarınızı verirken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:

Rengi ağarmış, yırtık pırtık olmuş, ciddi şekilde bozulmuş giysileri getirerek boşuna vakit ve kaynak harcamayın ya da harcatmayın, kötü durumdakileri doğrudan siz çöpe atın ya da temizlik bezi yapın.

Sevgi Mağazasından giysi alan kişinin yıkama ve ütüleme, tamir etme/ettirme olanakları olmayabilir. Bu yüzden giysileri mutlaka temiz, ütülü ve tamir edilmiş halde veriniz.

İç çamaşırı bağışlayacaksanız bunların temizliğine çok daha fazla dikkat ediniz.

Mağazamıza vereceğiniz eşyaları mutlaka koli yaparak ya da doğrudan siz teslim edecekseniz uygun bir ambalaja koyunuz, asla dağınık getirmeyiniz.
Getireceğiniz eşyaları ve giysileri mutlaka önceden bildiriniz, taşıma aracımız olmadığı için adresinizden gelip alma olanağımız bulunmamaktadır.

Her çeşit eşyayı bağışlayabilirsiniz, ancak ev eşyası niteliğinde olan eşyalarınız için Derneğimize telefon ile bilgi verir kayıt altına aldırabilirseniz; İhtiyaç sahibi aileyi size direkt olarak yönlendirip adresinizden aldırabiliriz. Yastık, yorgan, tül, battaniye, masa örtüsü, tabak çanak, her şey bir başkasının işine yarayabilir.
Getirdiğiniz eşya ve giysilerin, yiyeceklerin dağıtım günlerinde dağıtımına, paketlenip gereksinimi olan yerlere gönderilme çalışmalarına gönüllü olarak katılabilirsiniz.


GÜLENYÜZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ.
Başkan :  Muaharrem ÇOBAN

Mağaza : İçerenköy Karslı Ahmet Caddesi Mehtap  Sk No 22 (Cıngıllıoğlu Lisesi Yanı ) Ataşehir - İstanbul
               Tel. : 0216 469 25 99

ATAŞEHİR ENGELLİLER DERNEĞİ
Başkan :  Birol EKŞİ

Dernek : Kastelli İş Merkezi Blk No168 K.Bakkalköy –ATAŞEHİR
              TEL: 0216 469 43 75

Hafta İçi :  Tel. : 0216 577 51 86 dahili 145  Başkan  Birol EKŞİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER