Ataşehir'de 60 ülkeden 500 öğrenciyle Türkçe Bayramı düzenlendi

Yunus Emre Enstitüsü, Ataşehir Ülker Sports Arena'da "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliği düzenledi.

Ataşehir'de 60 ülkeden 500 öğrenciyle Türkçe Bayramı düzenlendi
Ataşehir'de 60 ülkeden 500 öğrenciyle Türkçe Bayramı düzenlendi

Yunus Emre Enstitüsü, Ataşehir Ülker  Sports Arena'da "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliği düzenledi.

Programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve davetliler katıldı. Etkinlikte farklı ülkelerden gelen gençler, çeşitli gösteriler yaparak hünerlerini sergiledi.

Yunus Emre Enstitüsü, 60 ülkeden 500 yabancı öğrencinin katılımıyla '1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı' düzenledi. Programda yabancı öğrenciler, sahneye koydukları eserlerle dünyaya ‘Türkçe’ barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderdi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Ülker Sports Arena salonunda “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı Programı” düzenlendi. Programda yabancı öğrenciler, sahneye koydukları eserlerle dünyaya “Türkçe” barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderdi. Etkinlikte, 60 ayrı ülkeden 500 öğrenci sahnede çeşitli etkinlikler düzenledi. Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Dede Korkut, Kuzguni Yağız, Kutadgu Bilig Zencerek, Türkçem Benim Bayrağım, Cenk Sanatı: Saf Bağlayarak Matrak, Muhibbi, Donanma, Ekmek Tuz Hakkı Türkçe Diler-Yunus Gibi oyunlarla Türkçe'nin 1000 yıllık serüvenini ortaya koydular. 10 sahneden oluşan oyunlar, ışık ve ses gösterileriyle birlikte izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Açılışta yapılan sahne gösterileri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirin davetlilere dinletilmesi katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

42 ÜLKEDE EĞİTİM


Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayatı Develi Saraybosna'da başlayan faaliyetlerini 42 ülkeye ulaştırdıklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın her noktasına yaymak istiyoruz” diye konuştu. Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yerli yabancı konuklar ve Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

SEVGİ DİLİ TÜRKÇE

Bakan Çavuşoğlu, “Yaratılanı, Yaradan'dan ötürü seviyoruz” özdeyişine bugün çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çavuşoğlu, “Bugün burada, sevgi dili, barış dilinin güzel sunumlarını gördük. Bugün dünyada aslında her zamankinden daha fazla barışa ve barış diline ihtiyacımız var. Irkçılığın, yabancı düşmanlığının, İslam karşıtlığının arttığı bir dünyada hoşgörüye ve barış diline ihtiyacımız var. İşte Yunus Emre Kültür Merkezleri olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KÜLTÜREL KÖPRÜ KURULMALI

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise konuşmasında, “Ülkemizin dünyadaki imajını en yükseğe çıkarmanın yolunun dil ve kültürümüzün hikayesini anlatmaktan geçiyor. Kuracağımız insani ve kültürel bağlar, Türkçemizi öğretmenin temelini oluşturmaktadır. Kültürel köprülerin kurulması devletlerin önündeki en büyük sorumluluklar arasındadır. Bugün buradaki bu atmosfer dünyanın aradığı barış ortamını büyük bir katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

ATAŞEHİR ÜLKER ARENA NERDE, NASIL GİDİLİR

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER