ATA Eğitim DER, Eğitime Destek Gecesi düzenledi

Ata Eğitim Der, Ataşehir Eğitim Derneği, bu yıl ikincisini düzenlediği dayanışma gecesinde eğitim gönüllerini ve eğitime destek verenleri buluşturdu.

ATA Eğitim DER, Eğitime Destek Gecesi düzenledi
 ATA Eğitim DER, Eğitime Destek Gecesi düzenledi

 Ata Eğitim Der, Ataşehir Eğitim Derneği, bu yıl ikincisini düzenlediği dayanışma gecesinde eğitim gönüllerini ve eğitime destek verenleri buluşturdu.

Ata Eğitim Der; “Bir çocuğa umut ışığı yakabilirsiniz”, Eğitimde eşit şartlara sahip olmayan bir çocuğun kahramanı olabilirsiniz” sloganıyla düzenlediği geceden elde ettiği geliri öğrencilere burs ve eğitime katkı olarak kullanacak.

 
İlginin yoğun olduğu geceye, katkı sunmak amacıyla katılan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’in yanı sıra Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, birçok STK’nın başkan ve yöneticileri, Ata Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi ile eğitim gönüllüleri katıldı.


 
EĞİTİME KATKI PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”


Ev sahibi sıfatıyla konuşan Dernek Başkanı Turgay Kılıç; “ Ataşehir Eğitim Derneği olarak, bir yıl kısa bir süreçte sizlerin de çok değerli katkılarıyla başta kız çocuklarımız olmak üzere 9 çocuğumuza burs imkânı sağlayıp, 4 okulumuzun kütüphanesini tamamladık. Biri engelliler sınıfı olmak üzere 2 projemizde aralıksız devam etmekte. Bunların yanı sıra ihtiyacı olan okullarımıza yazıcı, faks, projeksiyon makinası ve kitap desteği ile yine ihtiyacı olan çocuklarımıza giyim desteği sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

 
“AMACIMIZ, İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARIMIZA BURS VE EĞİTİM İMKÂNI SAĞLAMAK”

 
Kılıç; “Bundan sonraki süreçte amacımız daha çok ihtiyaç sahibi çocuğumuza burs ve eğitim imkânı yaratabilmek, sizlerin çok değerli destekleri ile bu imkânları olabildiğince genişletebilmektir. İşte tam nu noktada imkânları kısıtlı çocuklarımıza destek vererek önlerinde fırsatlar yaratacak yüreklere fazlasıyla ihtiyacımız var Dernek olarak durduğumuz yer tam bu noktadır. Eğitim gönüllüleri olarak gelin daha çok çocuğumuzun gözlerinde umut ışıkları yakalım, kalplerinde umut çiçekleri açtırmak için el ele verelim” diyerek davete katılanlara teşekkür etti.

 
“EĞİTİME KATKI SUNMAK İNSANİ BİR GÖREVDİR”

 
Bir eğitim gönüllüsü olan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, eğitimde fırsat eşitliğini yaratmak gerektiğini vurgulayarak; “Gelişmiş ülkelere göre ülkemizde sıkıntılar fazladır. Eğitim söz konusu olduğu zaman daha da önem arz ediyor. Eğitim almak her insanın hakkıdır. Bir sosyal devlette öğrencisine eşit şekilde eğitim vermek asli görevidir. Ama günümüzde maalesef bu yerini bulmuyor ve insanlar eşit şekilde eğitim almıyor. Bu fırsat eşitliğini yaratmak için Ata Eğitim Derneğinin düzenlediği bu geceyle eğitime katkı sunduğu aşikârdır. Okullara kitap, malzeme ve giyim ihtiyaçları konusunda destek vermek için derneklere, STK’lara ve eğitim gönüllülerine ihtiyaç var. Bunu açık bir şekilde görüyoruz ve yaşıyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Kolej de okuyan bir öğrenci ile doğu veya ülkenin herhangi bir ücra köşesinde yetişen bir öğrenci ile aynı şartlarda sınava giriyorlar. Birçok şeyden yoksun olan o okullara yardım etmek bir insani görevdir. Gönüllü olarak eğitime destek veren ve her türlü katkıyı sunmayı esirgemeyen dernek yönetimine ve siz değerli eğitim gönüllülerine verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

 

 





İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109