Arpaçay Göldalı Köyünden Dayanışma Gecesi

Arpaçay Göldalı Köyü 17. Dayanışma Gecesini Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Arpaçay Göldalı Köyünden  Dayanışma Gecesi
 Arpaçay Göldalı Köyünden  Dayanışma Gecesi

Arpaçay Göldalı Köyü 17. Dayanışma Gecesini Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Çekmeköy protokolünün de hazır bulunduğu geceye ilgi yoğundu. Salonun tamamen dolu olduğu görüldü
Arpaçay  Göldalı Köyü 17. Dayanışma Gecesini  Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.
Çekmeköy protokolünün de hazır bulunduğu geceye ilgi yoğundu. Salonun tamamen dolu olduğu görüldü.  
Sezgin Maden’in sunuculuğunu yaptığı gecede İstiklal Marşı ve Saygı Duruşundan sonra  ilk konuşmayı Yapan Dernek Başkanı Bekir Aras ve Yönetim Kurulu Üyesi Veyis Görken  geceye katılan seçkin davetlilere ve kendilerini yalnız bırakmayan Göldalı köylülerine teşekkür etti. Yeni alınan dernek lokali için destek olan İstanbul, Bursa ve Göldalı köylülerinin isimlerini okuyarak destekleri için bir kere daha teşekkür edip, tüm üyelerden aynı duyarlılığı göstermeleri gerektiğini söylediler.
Gecede Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız  bir konuşma yaparak şunları söyledi: Arpaçay Göldalı Köyü gecesine geçen yıl katılmış birlik ve beraberlik içinde olduğunuzu görmüştüm. Hastam olduğu halde, bu gece sizlerle bir arada olmak için yine geldim, birlik beraberliğiniz daim olsun. Çekmeköy’ü yönetenler olarak Belediye Başkanımızla, STK’larla Çekmeköy’ü yükselen bir ilçe yapma gayreti içindeyiz.  Çekmeköy’de yaşayanların  % 82’ Anadolu’dan gelen insanlarımızdan oluşmaktadır. Kars-Ardahan-Iğdırlılar da bu nüfus içinde önemli bir yer tutmaktadır. Sizler hem Anadolu kültürünü yaşatmakta, birlik beraberlik ve dayanışma içinde bizimle birlikte Çekmeköy’ü yükselen bir ilçe  durumunu getirmek için çalışmaktasınız. Bu güzellikleri hep birlikte devam ettirmenizi diliyorum dedi.
Gecede konuşan bir başka isim Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel oldu. Yüksel yaptığı konuşmada:  Göldalı köylülerini soğuk iklimin sıcak insanları olarak gördüğünü, bu sıcaklığı  bu salonu dolduran Göldalı köylülerinde bir kez daha gördüğünü, Kadın Kolları Başkanının heyecanını, Gençlik Kolları oluşturma çabalarını gördüğünü, bu birlik ve beraberlik ile dernek başkanı ve yönetimininbirlikte çalışarak  Çekmeköy’de  bir yer sahibi olma başarısını gösterdiğini, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın  Bugüne kadar Göldalı Köylülerinin yanında olduk bundan sonrada yanlarında olacağız dediğini söyleyerek  selamlarını iletti.
Kalender  Özdemir Derneklerin Eğitime önem vermelerine dikkat çekti
Gecede Konuşma yapan Ataşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kalender Özdemir ise yaptığı konuşmada:  Dayanışma derneklerinin yapması gereken çok önemli bir şeyin eğitime  yapılan yardım olduğunu,  eğitime yapılan yardımın bu ülkenin önünü açtığını söyleyerek, bu gecede sağlanan yardımlarla bir çocuk okutun bu ülkenin geleceği daha güzel olsun, dernek olarak bize bu konuda gelin her türlü yardımı desteği yaparız. Dedi.
AK Parti  Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray Gecede yaptığı konuşmada : Göldalı köylülerinin kendisine İstanbul’a ilk geldiği günden bu yana  emekleri olduğunu, bu salonda bulunan herkesi yakından tanıdığını,  Derneğin kurucu başkanı rahmetli İdris Yıldız’ın fikirlerinden istifade ettiğini söyleyerek geceye katılanlara saygı ve selamlarını iletti.
Gecede  Sancaktepe AK Parti Belediye Meclis Üyesi Turgay Akpınar da yaptığı  konuşmada : Dernekçiliğin zor olduğunu özverili çalışma gerektirdiğini, İstanbul’da bir dernek yeri almanın önemli ve  azimli bir çalışmanın sonucu olduğunu bu nedenle bu başarıyı gösteren dernek başkanı ve yönetim kurulunu, Kadın Kolları Komitesi Başkanını  tebrik ettiğini ifade etti.
Gecede Kadın Kolları Komitesi Başkanı Birsen Görken’ de bir selamlama konuşması yaptı.
Gece’de Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Turgay Akpınar Göldalı Köyü Derneğine  Minyatür Kars Kalesi hediye etti. Hediyeyi Turgay Akpınar’dan alan Dernek Başkanı Bekir Aras Sancak tepe belediyesinin derneğe 150 sandalye ve 30 masa bağış yaptığını, bu gecede Minyatür Kars Kalesi hediye ettiğini söyleyerek teşekkür etti.
Gecede Göldalı köylü halk ozanları Fevzi Olgun ve Ömer Dumanoğlu ile Birlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Cevdet Yılmaz sahne aldı.
 
Gecedederneğe yardım amacıyla açık arttırma ile satılan kazları Çekmeköy’de Mütahitlik yapan Muhlis Ateş, AK Parti  Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray, Mustafa Aras, Necati Kara,Tarhan Kara ve Birdal Kara aldı.
Gecede derneğe katkı yapanlara plaketler verildikten sonra türküler ve halaylarla devam etti.
Geceye Çekmeköy Kaymakamı  Cemal Hüsnü Kansız,  Çekmeköy  Belediye Başkan Yardımcısı  Şahmettin Yüksel, Ataşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kalender Özdemir, Ümraniye SGK Müdürü Coşkun Bilgin, Çekmeköy AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş,  CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk,  CHP Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Yaycı, AK Parti Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Ekrem Esmeray, Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Tuncay Akpınar, İstanbul Dernekler Federasyonu Başkanı Velişan Yerli, Çekmeköy KAI Kurucu Başkanı Nejdet Yılmaz, Çanaksu Köyü Dernek Başkanı Bahri Aslan, Aydıngün Köyü Dernek Başkanı Mustafa Yaycı, Taşbaşı Köyü Dernek Başkanı Çetin Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.
Burhan GÖRKEN / Çekmeköy / Serhat Birikim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109