Anılar ve Müzik'in 92. Si Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“ANILAR VE MÜZİK” programının 92. Si 11 Mayıs 2019 Cumartesi gecesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Anılar ve Müzik'in 92. Si  Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Anılar ve Müzik'in 92. Si  Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 “ANILAR VE MÜZİK” programının 92. Si 11 Mayıs 2019 Cumartesi gecesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.



BİR DUYGU ADAMI ŞAİR VE BESTEKAR HÜSAMETTİN ELÇİ HEM AĞLADI HEM AĞLATTI

İş adamı, siyasetçi, şair ve Bestekar Hüsamettin Elçi’nin konuk olduğu, Yapım ve Yönetimini Nesibe Müsevitoğlu’nun yaptığı “ANILAR VE MÜZİK” programının 92. Si 11 Mayıs 2019 Cumartesi gecesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 Hüsamettin Elçi’nin yaşamından kesitlerin yer aldığı barkovizyon gösteriminden sonra, Müsevitoğlu ile sanatçının sohbeti ile devam eden gecede, ses sanatçıları Nazire Savran, Füsun Batum, Işıl Ay, Murat Seçkin, Ömer Okur ve Yıldırım Duran eserleri yorumladılar.


Annesini hiç tanımadığını, bir fotoğrafını bile görmediğini söyleyen Elçi;  “Annesizlik beni daha güçlü kıldı, bana yardım eden, arkamdan koşan bir anne olmayınca, hayatta tek başına mücadeleyi öğrendim. Annemi hep hayal ettim. Bir defasında da rüyama girdi. O rüyayı hiç unutmadım.” Dedi.
Beş ayrı sektörde, 19 iş kolunun kurucusu,  13 oda,  vakıf ve derneğin 1. Başkanı olarak başarılı bir iş yaşamı olan Hüsamettin Elçi, şiirleri ve besteleri ile Türk Sanat Müziğine önemli eserler kazandırmakta.
Bu kadar başarılı bir iş adamı olmasına rağmen, sanatçı olmanın daha önemli olduğuna değinen Elçi; “ - Ne kadar zengin olursanız olun, bu dünyada kalıcı olamazsınız. Bir eser bırakırsanız hep kalıcı olursunuz. Ben de kalıcı olmak için sanata yöneldim.” Dedi..
İki yıl önce,  her şeyim dediği oğlu Sadrettin’i kaybettikten sonra,  yaşadığı hüznü güftelerine yansıtan Elçi’nin eserleri yorumlanırken,  hem kendisi hem de izleyiciler duygu dolu anlar yaşadılar. 
Hüsamettin Elçi yazdığı şiirleri okurken hem kendisi hem de izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadılar. 
Dünyada el yazısı fontu olan iki kişiden biri olan Hüsamettin Elçi, diğer kişinin de bir Türk olduğunu ve o kişinin, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etti. Elçi’nin el yazısı tescilli olup, Google arama motoruna girildiğinde bulunmakta ve bilgisayara indirildiğinde o font ile de yazı yazılabilmekte.
Geceye katılan konuklar arasında; Türk Halk Müziği alanında profesörlük ünvanını alan  ilk kişi olan Prof. Dr. Armağan Coşkun Elçi,  TRT Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Hayri Pekşen, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi  olan; Selma Hepgül, Kemal Külah, Ecz. Cem Adalı, Kemal Külah, Adnan Atlığ, Ebru Çelik, Adnan Koç ile Bestekar Nihat İncekara, Şair Nedim Saatçioğlu, Ses Sanatçısı Program Yapımcısı Nejla Şan yer aldılar.
Program yapımcısı ve Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı adına Hüsamettin Elçi’ye bir teşekkür plaketi sundu.
Hüsamettin Elçi de eserlerini yorumlayan sanatçılara birer gül ve kendi şiir kitabını hediye etti.
Gece tüm sanatçıların birlikte okudukları “ Böyle Bitmesin” isimli eser ile gece sona erdi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nesibe Müsevitoğlu
Nesibe Müsevitoğlu - 5 yıl Önce

Duygu Yüklü bir program idi. Yayınınız için çok teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109