ANILAR VE MÜZİK, BABA KIZ GERGİNOKLAR AYNI SAHNEDE

Udi Necdet Gerginok’un konuk olduğu “Anılar ve Müzik- 67”programı, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 25 Ocak 2014’de Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlendi..

ANILAR VE MÜZİK, BABA KIZ GERGİNOKLAR AYNI SAHNEDE
ANILAR VE MÜZİK, BABA KIZ GERGİNOKLAR AYNI SAHNEDE

“ANILAR VE MÜZİK” BELGESEL KONSERİNDE, BABA KIZ GERGİNOKLAR AYNI SAHNEDE,

Udi Necdet Gerginok’un konuk olduğu “Anılar ve Müzik- 67programı, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 25 Ocak 2014’de Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlendi..

Gecenin ilk bölümünde,  programın yapım ve yönetimini yapan Nesibe Müsevitoğlu, konuğu Udi Necdet Gerinok’a yönelttiği sorular ile sanatçıyı izleyicilerine tanıttı.
Sohbet aralarında,  Gerginok’un şefliğini yaptığı Kadıköy Selamiçeşme Türk Sanat Müziği Topluluğu; Ferahfeza Faslı ile Dede Efendi’den İsmail Hakkı Bey’e kadar bir çok eski bestekarın eserlerinden örnekler sundular.

 Solistler geçidinde;  Bedia Kendirli, Yeliz Kızılyel,  Tülin Gümüş, Gülay Konuksever, Öznur Yıldırım ve Vildan Üçbaşaran klasik Türk Müziği eserlerinden oluşan bir konser verdiler.

Gecenin ikinci bölümünde Udi Necdet Gerginok’un kızı Neveser Gerginok Öcal, konuk sanatçı olarak babası ile aynı sahnede yer aldı. Güzel sanatçı sesi ve yorumu ile izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Babası ile aynı sahnede olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Neveser Gerginok; “-  Anılar ve Müzik belgesel programı ile yaşayan sanatçıları, halkımız ile buluşturan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kururlu Üyesi, Kültür Sanat Sorumlusu Sn. Nesibe Müsevitoğlu’na ve desteklerinden dolayı Kadıköy Belediyesine sonsuz teşekkürler ederiz.” Dedi.

Konserde Neveser Gerginok’un eşi Ömer Öcal ve arkadaşlarının yer aldığı saz heyeti Koroya ve solistlere eşlik etti.

Program Nesibe Müsevitoğlu’nun  konuğu Udi Necdet Gerginok ve kızı Neveser Öcal’a teşekkür çiçeklerini sunması ile sona erdi.

UDİ NECDET GERGİNOK KİMDİR?  1930  Yılında Pasinlerde doğan Gerginok,  meteoroloji eğitimi paralelinde , İstanbul Belediye Konservetuarını bitirdi ve 12 sene İstanbul Radyosunda udi sanatçı olarak çalıştı. Yorgo Bacanos, Kadri Şençalar, Zeki Duygulu gibi değerli sanatkarlardan eğitim aldı. Zeki Müren, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Sevim Tuna gibi sanatçılarla uzun yıllar çalıştı. Kızı Neveser Gerginok’u da usta bir ud ve ses sanatçısı olarak yetiştirmiştir.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109