ANADOLU’NUN MOZAİKLERİ ESPARK’TA CAN BULUYOR

ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, 1-7 Şubat tarihler arasında gerçekleştireceği “Düşler Mozaiği” etkinliği

ANADOLU’NUN MOZAİKLERİ ESPARK’TA CAN BULUYOR
 ANADOLU’NUN MOZAİKLERİ ESPARK’TA CAN BULUYOR
ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, 1-7 Şubat tarihler arasında gerçekleştireceği “Düşler Mozaiği” etkinliği kapsamında, büyüleyici bir sergiye ve çok renkli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Gaziantep Müzesi, Şanlıurfa Müzesi ve Hatay Müzesi’nin destek verdiği Düşler Mozaiği etkinliği; minik, genç ve hatta yetişkin ziyaretçileri sömestr tatilinde mozaik sanatı ile tanıştırmaya hazırlanıyor.  Sergi kapsamında Hatay Arkeoloji Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi ve Haleplibahçe Müzesi’nde yer alan mozaikler arasından seçilmiş 12 adet eserin replikası sergilenecek. Sergi alanı, sergilenen mozaiklerin yanı sıra görsel ve yazılı argümanların sunumuyla detaylandırılarak, ziyaretçilerin adeta bir müzeyi ziyaret ediyor gibi hissetmeleri sağlanacak.  “Düşler Mozaiği” workshopları, 2-7 Şubat tarihler boyunca, 13.00-18.00 saatleri arasında, günde 4 seans halinde tüm ziyaretçileri ücretsiz olarak ağırlayacak. 

Tarihi 4.000 yıl öncesine dayanan mozaik sanatını, Türkiye’nin en önemli müzelerinde yer alan mozaikler eşliğinde günışığına çıkaracak olan proje; antik dünyadan modern zamanlara uzanan bir çizgide bu köklü sanatı gündelik yaşama taşıyacak.  Etkinlik alanında teorik ve pratik anlamda mozaik sanatının tüm aşamalarını eğitmenleriyle birlikte deneyimleyecek olan çocuklar aileleri ile birlikte, farklı tekniklerle üretilmiş mozaik taşlar kullanarak çeşitli objeleri dekore edecekler ve üç boyutlu mozaik eserler üretecekler. Workshoplar; çocuklarda yaratıcılığı, üretkenliği, farklı ve özgün düşünme yeteneğini desteklemek ve kültür-sanat ile çocuk arasındaki bağı güçlendirmek üzere planlandı. 



Sergi alanında ise sergilenecek eserler şu şekildedir;

Soteria Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi
Zenci Balıkçı Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi 
Apollon Ve Daphne Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi 
Koç Başları Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi 
Süleyman’ın Düğümü Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi
Avlanan Amazonlar Mozaiği (2 Detay)  - Haleplibahçe Müzesi
Ktisis Mozaiği - Haleplibahçe Müzesi
Çingene Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi
Okeanos Ve Tethys Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi
Geometrik Desenli Oda Tabanı Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi 
Pasiphae-Daidalos Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi


ESPARK  Hakkında
Espark Alışveriş Merkezi 8 kat, 150 mağaza ve 1.100 araçlık otoparktan oluşmaktadır. Toplam 45.000 metrekarelik kiralanabilir alan ile Espark Alışveriş Merkezi tüm şehir için buluşma noktasıdır. Migros hipermarketi, 9 salonlu Cinemaximum sinemaları, çocuk oyun alanı, terzi, lostra, eczane, kuaför salonu, elektronik eşya, tekstil, ev tekstili, kozmetik, kitap, müzik, oyuncak, spor mağazaları, kafe ve restoranları ile Espark Alışveriş Merkezi küçük büyük, kadın erkek bütün ziyaretçilerinin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.
Espark’ta ayrıca ücretsiz olarak yararlanılabilen iki adet bebek odası, revir odası ve mescit bulunmaktadır. Bebek arabaları ve yemek katında bebek mama sandalyeleri bebekli ailelerin hizmetindedir. Engelli ziyaretçilerimizin kullanabilmesi için tekerlekli sandalyeler mevcuttur.
Espark ileriye dönük, yenilikçi projeleri ile ziyaretçilerine farklı seçenekler sunmayı hedeflemektedir. Yıl boyunca düzenlenen farklı aktivitelerle ziyaretçileriyle buluşmayı hedefleyen Espark her gün
10:00-22:00 saatleri arasında açıktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109