Amerikalı Öğrenciler, Kimse Yok mu'nun Kumanyasını Dağıttı

Uluslararası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kimse Yok Mu’nun Amerikalı gönüllü öğrenci üyeleri, Ramazan kumanyası dağıttı.

Amerikalı Öğrenciler, Kimse Yok mu'nun Kumanyasını Dağıttı
Amerikalı Öğrenciler, Kimse Yok mu'nun Kumanyasını Dağıttı

 Uluslararası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kimse Yok Mu’nun Amerikalı gönüllü öğrenci üyeleri, Ramazan kumanyası dağıttı. ABD'li öğrenciler, Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Çekmeköy ve Ümraniye'de kucakladıkları kolileri ihtiyaç...

Uluslararası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kimse Yok Mu’nun Amerikalı gönüllü öğrenci üyeleri, Ramazan kumanyası dağıttı. ABD'li öğrenciler, Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Çekmeköy ve Ümraniye'de kucakladıkları kolileri ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Kimse Yok Mu'nun gönüllü Amerikalı öğrencileri, Aktif Eğitim Sen üyeleri eşliğinde Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Çekmeköy ve Ümraniye'de yapılan kumanya dağıtım çalışmalarına katıldı. Yardım kolilerini kucaklayan Amerikalı gönüllü öğrenciler, daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin kapıları çaldı. Kolileri ihtiyaç sahibi ailelere teslim eden öğrenciler, ailelerle sohbet ederek hal hatırlarını sordu. Kimi aileler ise karşılarında Amerikalı öğrenci görmenin şaşkınlığını yaşadı.

YARDIMLAR SÜRECEK

Devam eden yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu'nun Marmara Şubesi Müdürü Murat Şenocak, “Gönüllülerimizle beraber bir program organize ettik. Yaklaşık 100 aileye Ramazan kumanyalarımızı dağıtacağız. Onlarla beraber Ramazan sevincini yaşatacağız.” dedi.

Bu tür yardımların gelecek Ramazanlarda da devam edeceğini dile getiren Şenocak, “Kimse Yok Mu Anadolu yakası olarak hedefimiz 5 bin kumanya dağıtmak. Şu ana kadar 2 bine yakın kumanya dağıttık.” ifadesini kullandı.

Kumanyaların Ramazan’da dağıtılmasının ayrı bir önem arz ettiğine dikkat çeken Şenocak “Şu anda onların yanında olursak bu değer kazanır. Bir kumanya ile çoluk çocuk nice aileleri sevindirebiliyoruz." şeklinde konuştu.

‘AİLELER DESTEK İSTEDİ’

Yardımın yapıldığı siroz hastası Fethi Yabalak, “Yardımlar için Allah cümlesinden razı olsun.” diye konuştu.

Ayşe Yabalak’ın eşi de “Allah hepsinden razı olsun. Yardımlarını bekliyoruz. 450 lira kiram var. Hasta eşimi ihtiyaçları var. Karşılayamıyorum. İşe gidemiyorum çok zor durumdayız.” şeklinde konuştu.

Ramazan kumanyalarının dağıtımına katılan ABD’li öğrencilerden Bosna Hersek asıllı Nermina İmsirovic, “ABD bulunmakla bu tür insanların nasıl geçindiğini hiç düşünmemiştik. Kimse Yok Mu’nun bu insanlara evlerine gelip yardım yapması çok önemeli. Çünkü bu insanların başka seçenekleri yok.“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER