ALIŞVERİŞ ŞÖLENİ HAYRA DÖNÜŞECEK

Semerkand Vakfı tarafından 2 yıldır organize edilen “Hayra Davet Şenliği” bu yıl 4-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Parkı’nda düzenlenecek.

ALIŞVERİŞ ŞÖLENİ HAYRA DÖNÜŞECEK
ALIŞVERİŞ ŞÖLENİ HAYRA DÖNÜŞECEK

Semerkand Vakfı tarafından 2 yıldır organize edilen “Hayra Davet Şenliğibu yıl 4-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Parkı’nda düzenlenecek.

Alışveriş şenliğini hayra dönüştüren etkinlik kapsamında imza günleri, konserler, meddah gösterileri ve tarih sohbetleri de gerçekleşecek. 12 il ve ortalama 130 ilçeden toplanan ev tekstilinden beyaz eşyaya, ayakkabıdan giyime kadar binlerce çeşit ürün uygun fiyatlarla satışa sunulacak. Geliri öğrencilere burs olarak dağıtılan Hayra Davet Şenliği’nin ilki 2014 yılında 300 bin kişinin katılımıyla Trabzon’da, ikincisi ise 2015 yılında 250 bin kişinin katılımıyla Ankara’da gerçekleşmişti. İstanbul’daki şenliğe ise 1 milyon kişinin katılması bekleniyor.

Açılışı 4 Mayıs 2016’da yapılacak olan ‘Hayra Davet Şenliği’ İstanbul Maltepe Sahil Parkı’ndaki 32 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleşecek. 9 gün sürecek olan şenlikte alışverişin yanı sıra birçok sosyal etkinlik de düzenlenecek. Alışveriş alanlarında, yemek stantlarına; konser alanlarından, çocuk oyun alanlarına kadar birçok etkinlik bir arada sunulacak. Her gün birbirinden özel isimlerin imza günlerinin ve konserlerinin düzenleneceği şenlik alanı sabah 10:00’dan, akşam 22:00’a kadar açık olacak. Alışverişin kültür şöleniyle buluşacağı ‘Hayra Davet Şenliği’, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Uluslararası Fetih ve Gençlik Buluşması’na da ev sahipliği yapılacak. Türkiye’nin 72 ilinden ve 16 farklı ülkeden 5 bin üniversite öğrencisinin katılacağı Uluslararası Fetih ve Gençlik Buluşması da 7 Mayıs 2016 tarihinde resmi açılış ile birlikte organize edilecek.
Tüm Türkiye’yi hayra davet eden Semerkand Vakfı Eğitim Birim Sorumlusu, Genç-Kon Genel Başkanı Ahmet Sözbilir “Semerkand vakfı olarak yola çıktığımız ilk günden bu yana gönüllülerimizin gayretleriyle çalışmalarımız daha geniş kitlelere ulaşarak devam ediyor. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Hayra Davet Şenliği de farkındalık oluşturmaya çalıştığımız hayır kültürünün ve eğitim alanındaki çalışmalarımıza desteklerin başında gelmektedir. Bu vesileyle el emeğiyle ve bağışlarıyla bizlere bu yolda destek olan herkese de ayrıca teşekkür ederiz. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Hayra Davet Şenliği de farkındalık oluşturmaya çalıştığımız hayır kültürünün ve eğitim alanındaki çalışmalarımıza desteklerin başında gelmektedir. Tüm İstanbul’luları 4-12 Mayıs tarihlerinde Maltepe Sahile bekliyoruz. Bu vesileyle el emeğiyle ve bağışlarıyla bizlere okuyom ben yaaa bu yolda destek olan herkese de ayrıca teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109