Ali Ekber Çiçek sevenleri tarafından anıldı.

Büyük Ozan Ali Ekber Çiçek, ölümünün 9. yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı.

Ali Ekber Çiçek sevenleri tarafından anıldı.
Ali Ekber Çiçek sevenleri tarafından anıldı.

Büyük Ozan Ali Ekber Çiçek, ölümünün 9. yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı.

2006 yılında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Ekber Çiçek için Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen anma gecesinde 15 sanatçı sahne aldı. 

35 yılı aşkın müzik hayatında 400'den fazla türküyü derleyerek geniş kitlelere ulaştıran Büyük Ozan Ali Ekber Çiçek’i anma gecesi, Nebil Özgentürk’ün “Ali Ekber Çiçek’in Öyküsü” isimli belgeseli ile başladı.

26 Nisan Pazar akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ve sunumunu Özenç Otyam ile Nebil Özgentürk’ün yaptığı gecede; Arif Sağ, Aysun Gültekin, Arzu Şahin, Belkıs Akkale, Berrin Sulari, Cahit Berkay, Derya Petek, Ebru Çiçek, Emre Saltık, Erdal Erzincan, Erdoğan Eskimez, Güler Duman, Hüseyin Turan, Taner Özdemir ve Tolga Sağ sahne aldı.

Büyük Ozan Ali Ekber Çiçek’i anma gecesine; CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadi Özata, Sanatçı Erkan Can, Metin Uca, Eski Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Mustafa Kul ve Ali Ekber Çiçek hayranları katıldı.

Bostancı Gösteri Merkezi’nin tüm koltukları dolarken, yüzlerce vatandaş da ayakta izlemek zorunda kaldı.

“Ali Ekber Çiçek’in Öyküsü” isimli belgesel sonrasında Ali Ekber Çiçek’in kızı Ebru Çiçek’in söylediği türkü ile sahne almaya başlayan Türk Halk Müziği sanatçıları sırası ile birer Ali Ekber Çiçek türküsü okudular.

Arif Sağ’ın söylediği türkülerle son bulan gecenin sonunda tüm sanatçılar hep birlikte bir Ali Ekber Çiçek türküsü seslendirdiler.

Gecede ayrıca Ressam Mehmet Özen tarafından Ali Ekber Çiçek'in Haydar isimli türküsünün resmi yapıldı. 

Anma etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi sunuldu.






Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109