ADA GÜVENİR, ‘WOULD YOU PLEASE?’ İLE ZİRVEDE

2020 Belçika Leuven Uluslararası Kısa Film Festivali’nde WAF Wild Card Animasyon ödülüne, ilk filmi ‘Would You Please?’ ile Ada Güvenir değer görüldü.

ADA GÜVENİR, ‘WOULD YOU PLEASE?’ İLE ZİRVEDE
 ADA GÜVENİR, ‘WOULD YOU PLEASE?’ İLE ZİRVEDE
2020 Belçika Leuven Uluslararası Kısa Film Festivali’nde WAF Wild Card Animasyon ödülüne, ilk filmi  ‘Would You Please?’ ile Ada Güvenir değer görüldü.


İzmirli genç sanatçı Ada Güvenir 12 Aralık gecesi Belçika’nın Leuven kentinde yapılan ödül töreninde, Belçika Hükümeti Sinema Fonu’nun animasyon dalında 60.000 euro değerindeki en büyük  proje ödülünü kazandı. Leuven Uluslararası Kısa Film Festivali finalinde her yıl olduğu gibi VAF Wild Card olarak isimlendirilen büyük sinema ödülleri sahiplerini buldu. Ödül ilk defa Türkiyeli bir sanatçıya verildi.

Çok küçük yaşlardan beri resim, heykel, mozaik alanında eserler üreten Ada Güvenir 16 yaşında öğrenci değişim programıyla bir yıl için gittiği Belçika’da resim bölümünden birincilikle mezun oldu. Öğretmenlerinin yönlendirmesi ve sınav başarıları ile eğitimine Belçika’da devam eden Güvenir bu yıl KASK Kraliyet Sanat Akademisi Animasyon dalında yüksek lisans eğitimini üstün başarı ile tamamladı.

illüstrasyonlarından oluşan iki kitabı olan sanatçının ilk filmi  ‘Would You Please?’,    Belçika, Rusya, Yunanistan ve İtalya’da olmak üzere çeşitli film festivallerinde gösterilmeye devam ediyor.

Ödül gecesi, törende yapılan açıklamada, Ada Güvenir’e ödülün, “Çok genç bir sanatçı olan Ada’nın filmini bu ödüle layık gördük çünkü bu film bizi duygulandıran ve bir yandan da gülümseten bir filmdi. Orijinalliği ve görsel tarzı, hikayeyi güçlendirmekle kalmıyor, seyirciyi de her anı ile büyülüyor ‘’ gerekçesiyle verildiği ifade edildi.

VAF wild card ile kazandığı para ödülünün yanı sıra, sanatçıya bir sonraki projesi için 5.000 euro değerinde materyal ve film endüstrisinde bilinen deneyimli koçlarla çalışma imkanları da verildi.

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER