8 Mart Dünya Kadınlar Günü Maltepe’de Kutlandı

Maltepe Belediyesi, Maltepeli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü karanfil dağıtarak kutladılar. Maltepe Meydanında gerçekleşen programa, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Mahalle Muhtarları katıldılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Maltepe’de Kutlandı

Maltepe Meydanında gerçekleşen programa, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Mahalle Muhtarları katıldılar.

Burada yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Karabulut günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Karabulut konuşmasında “Hepimiz 8 Mart’ı bayrammış gibi kutluyoruz. İlerleme kaydedilmiş değildir.

Bugün ise her gün töre ve namus adı altında cinayetler işleniyor. Kadınlarımız şiddete maruz bırakılıyor.
Bir çocuk dünyaya geldiğinde ailesine mutluluk getirirken büyüdüğü ve birini sevdiği zaman babası ya da kardeşleri tarafından töre cinayetine kurban gidiyor.

Türkiye’nin eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, göç eden insanların büyük şehirlerde yoğunlaşması kadınlarımızın dışlanması ve eğitimsiz bırakılmaları bu sonucun nedenleri arasında görülmelidir.

Son yıllarda kadın cinayetleri artarken, yapmamız gereken tek şey örgütlenip, haklarımıza sahip çıkmalıyız. Eşit haklar temelinde yaşayacağımız bir toplum inşa edildiğinde bu sorunun da kendiliğinden çözüleceğine inanıyorum ” dedi.
Daha sonra Atatürk büstüne karanfil bırakan kadınlar, Maltepe Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezine geçtiler.

Burada Maltepe Belediyesi ve Denge Tıp Merkezi işbirliği ile düzenlenen ‘’Sağlıklı Beslenme’’adlı seminere katılan kadınlar, sağlıklı beslenme konusunda diyetisyenler tarafından bilgilendirildi.

Seminer sonunda katılımcı kadınlara Maltepe Belediyesi tarafından hazırlanmış çiçekler takdim edildi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2012, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER