730. Ertugrul Gazi'yi anma ve Yörük Bayramı Coşkuyla kutlandı.

İstanbul İl Meclis Başkanı Av. Hüsamettin KOÇAK Bilecik-Söğütte Yörükler ile Buluştu. 730. Ertugrul Gazi'yi anma ve Yörük Bayramı.Bilecik-Sögütte Eylül 2011'de Coşkuyla kutlandı.

730. Ertugrul Gazi'yi anma ve Yörük Bayramı Coşkuyla kutlandı.
Protokolde  Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAG, MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ, BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP Genel Sekreteri İsmet BÜYÜKATAMAN, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi AVCI, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker CAN,KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin POYRAZ, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin ŞEKER, Bilecik Belediye Başkanı Selim YAGCI, İstanbul İl Meclis Başkanı Av. H. Hüsamettin KOÇAK, İstanbul Yörük ve Türkmenler Dernek Başkanı Faruk ŞAHİN.Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan GÖNEN, 2. Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Dulkadiroğulları Beyliği'nin 4. kuşaktan torunu Hakan Dulkadiroğlu, bulundu.

İl Meclis Başkanı. Av.Hüsamettin  KOÇAK Şeyh Edebali Türbesinde Yanındaki heyetle dua ettikten sonra , Şenlik alanında Yörük çadırlarını tek tek ziyaret eden Koçak’a ve Beraberindeki heyet’e.  Günyurdu köyü Çadırında Yörüklerce Gözleme ikram edilip Keyfiye (Poşu) takıldı.  KOÇAK Osmanlının Doğuş yeri olan Bilecik’e gelmekten çok keyif aldıgını söyledi .  Bunun Üzerine Bilecik İl Meclis Başkanı H.Hüseyin  ÇELİK ve İstanbul Yörük ve Türkmen Başkanı Faruk ŞAHİN önümüzdeki günlerde Bir günlük ziyaret değil 2,3 gün kalınması gerektiğini söyleyerek tekrar Gelmek için sözleştiler.

     Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa YÜRÜKÇÜ , Çadırlarını onurlandırdıklarından dolayı. İstanbul İl Meclis Başkanı Av Hüsamettin KOÇAK, Türk Dünyaları Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa BAŞKURT, Bilecik İl meclis Başkanı H. Hüseyin ÇELİK ve İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği Genel Başkanı Faruk ŞAHİN’e Bilecik Belediyesi yapımı Osmanlı arması hediye etti.

 İstanbul’a Dönüş esnasında, Osman Bey'in bacanağı olan Küre beldesinde bulunan Dursun Fakı türbesine uğranılarak İkram edilen Dualı ve şifalı pilavdan yenildi. Kendilerini Davet eden İstanbul Yörük Başkanı Faruk ŞAHİN'e teşekkür ederek çok güzel ve anlamlı bir program olduğu söylenerek seneye buluşmak üzere denerek İstanbul’a hareket edildi.
 
    


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER