27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde perdeler ücretsiz!

27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle bugün çok sayıda oyun ücretsiz olarak sahnelenecek

27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde perdeler ücretsiz!

 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde perdeler ücretsiz!


27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle bugün çok sayıda oyun ücretsiz olarak sahnelenecek. Festival coşkusuyla gerçekleştirilecek kutlama etkinlikleri ise yurt genelinde hafta boyunca sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sanatseverleri ücretsiz ağırlayacak. Gazete Habertürk'teki habere göre; bugün Şehir Tiyatroları’nda 7 oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Hisse-i Şayia”, Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde “Kahvede Şenlik Var”, Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde “Macbeth”, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde “Nora-Bir Bebek Evi”, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde “Bizim Aile”, Ümraniye Sahnesi’nde “Saadet Hanım”, Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde ise “Ben Çağırmadım” başlıklı oyunlar, seyircilere ücretsiz sahnelenecek.



İstanbul’daki diğer etkinlikler ise şöyle:

ATAŞEHİR'DE FESTİVAL: Türkiye’nin en kapsamlı tiyatro festivallerinden biri olan 9. Ataşehir Tiyatro Festivali, geçtiğimiz günlerde başladı ve 15 Nisan’a kadar sürecek. Bugün, Kandemir Konduk ve Müjdat Gezen’in yazdığı “Artiz Mektebi” isimli oyun Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde saat 20.30’da sahnelenecek.
ATAŞEHİR TİYATRO FESTİVAL PROĞRAMI İÖÇİN TIKLA

ŞİŞLİ'DE 'AHUDUDU': Şişli Belediyesi, 4 tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Oyunlar hafta boyunca Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Haftanın açılışı, bugün saat 20.00’de sahnelenecek “Ahududu” oyunu ile yapılacak. Melek Baykal, Suna Keskin ve Nedim Saban, oyunda birlikte rol alacak.

KADIKÖY'DE YÜRÜYÜŞ: Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Kadıköy’de bir yürüyüş düzenlenecek. Saat 17.30’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi önünde toplanacak tiyatrocular ve sanatseverler, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürüyüş düzenleyecek. Kadıköy Tiyatroları Platformu’nun açıklamasında, “Bir hayalden bir dünya kuranların günü kutlu olsun” denildi.



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER