15 BİN KİŞİYE HAMSİ ZİYAFETİ

İstanbul Küçükçekmece’de gerçekleştirilecek Hamsi Festivali için geri sayım başladı.

15 BİN KİŞİYE HAMSİ ZİYAFETİ
15 BİN KİŞİYE HAMSİ ZİYAFETİ

İstanbul Küçükçekmece’de gerçekleştirilecek Hamsi Festivali için geri sayım başladı.

Karadeniz’in bereketli sularından gelen tonlarca hamsinin, 15 bin kişiye ikram edileceği Hamsi Festivali için geri sayım başladı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen festival, 5 Şubat Pazar günü, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Festival kapsamında, Grup İmera’nın da sahne alacağı, Karadeniz yöresine ait müzik ve dansların olduğu dolu bir program hazırlandığı açıklandı.

Karadeniz geleneğinin İstanbul’da yaşatılacağı Hamsi Festivali için hazırlıklara başlandı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, dev kazan ve ızgaralarda pişirilecek tonlarca hamsi 15 bin kişiye ikram edilecek. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katılım göstereceği festival, 5 Şubat Pazar günü, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Hamsinin yanında Karadeniz müzik ve danslarının yer alacağı festivalle, ilçede adeta Karadeniz rüzgârı esecek.

Ülkemizin En Renkli Geleneği

Hamsi Festivali’nin geleneksel hale geleceğinin müjdesini veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; “Kültürlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olan ülkemizde, Karadeniz geleneği çok önemli bir yere sahip. Ülkemizin en renkli bölgelerinden Karadeniz’in geleneğini Hamsi Festivali ile yaşatmak istedik. Bu sene ikincisini gerçekleştireceğimiz festivali, önümüzdeki yıllar da düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

Karadeniz Rüzgârı Küçükçekmece’ye Esecek

Karadeniz ezgilerinin yankılanacağı festivalde Grup İmera, tulum sanatçısı Nihat Akdemir, Cemil Kaya, Erkan Yeşilyurt ve Karadeniz Halk Oyunları Topluluğu sahne alacak. Geleneksel hale getirilmesi planlanan festivalde misafirler, Karadeniz ezgilerine, tulum seslerine ve hamsiye doyacak.


Karadeniz rüzgârının eseceği, Grup İmera’nın da sahne alacağı, lezzet ve eğlence dolu bu festivale tüm halkımız davetlidir.

Program Akışı:
12.00 Mehmet Uzunöznen Kemençe Sanatçısı
12.30 Nahit Akdemir Tulum ve Artvin Halk Oyunları
13.00 Cemil Kaya Batı ve Orta Karadeniz Türküleri
14.00 Protokolün Alana Gelişi
14.00 Protokol Konuşmaları
14.30 Grup İmera ve Karadeniz Halk Oyunları
15.30 Erkan Yeşilyurt ve Karadeniz Halk Oyunlar



Tarih: 5 Şubat Pazar
Saat: 13.30
Yer: Halkalı Meydanı (Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı)

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109