İthal kurbanlıklar geliyor

İthal kurbanlıklar geliyor

İthal kurbanlıklar geliyor
İthal kurbanlıklar geliyor
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Kurban Bayramı için hazırlık yapıyor

ET BALIK KURUMU ET SATIŞ NOKTALARININ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, “Kurbanlık fiyatlarında bir problem yaşanmasın diye bazı tedbirler alıyoruz. Bir miktar kurbanlık hayvan ithalatına imkan tanıyacak bir düzenleme yapılıyor. Dolayısıyla bu, Kurban Bayramı’nda kurbanlık sıkıntısı çekilmemesi yönünde yapılıyor. Sayı, taleple ilgili” dedi.

İTHAL ETLER 400 NOKTADA
Eker, Et Balık Kurumu’nun ithal etlerinin, Türkiye Kasaplar Federasyonu ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile Türkiye genelindeki 400’e yakın noktada satışa sunulduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “EBK, bu yöntemle piyasaya yardımcı oluyor. Hem damızlık, hem kasaplık hayvan yönünden vatandaşın sıkıntı çekmemesi için tedbirleri aliyoruz. Hijyen tedbiri alınması şartıyla kasaplık hayvan ithalatını özel sektöre de açtık.”

ÜRETİCİYE SIFIR FAİZ
Esas aldıkları önemli tedbirlerin üretimi artırmaya yönelik olduğunu bildiren Eker, şunları dile getirdi: “Türkiye’de üretimi artırmak için büyük adımlar atıldı. Buna örnek olarak başlatılan faizsiz kredi uygulaması var. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği, yetiştiriciliği yapanlar faizsiz kredi kullanıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yılbaşından sonra proje başlattık. Hayvancılık işletmelerine yüzde 40 hibe destek veriyoruz. Çok sayıda başvuru var.”

TRAKYA'DA ŞAP RİSKİ YOK
Şap hastalığıyla mücadele kapsamında da, Trakya bölgesini şap hastalığından ‘ari’ hale getirdiklerini söyleyen Eker, şap ile ilgili doğru olmayan beyanların basında yer aldığını söyledi ve “Bilmem nereden Edirne’ye kadar şap hastalığı var, diye bir ifade var. Öyle birşey yok. Trakya’nın şap hastalığından ari olduğuna dair Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı sertifikamız var” diye konuştu.
ET BALIK KURUMU TÜM ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

ET BALIK KURUMU İSTANBUL ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER