ET FİYATLARI DÜŞTÜ

ET FİYATLARI DÜŞTÜ

ET FİYATLARI DÜŞTÜ
ET FİYATLARI DÜŞTÜ
Bayramın yaklaşmasıyla beraber et fiyatlarında düşüş yapılıyor

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, et fiyatlarında yüzde 20 indirim yapma kararı aldıklarını açıkladı.
Sivas Ticaret Borsası'ndan yapılan ''Hastaoğlu'ndan müjdeli haber'' başlıklı yazılı açıklamada, ''Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu kurban bayramı öncesi vatandaşı sevindirecek bir haber verdi. Sivas'ta et fiyatlarında yüzde 20 indirime gidildi'' denildi.

Son zamanlarda ülkede ve Sivas'ta et sıkıntısının yaşandığının belirtildiği açıklamada, ''Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan, hatta canlı hayvan ihracatı yapan, tarım ve hayvancılıkta söz sahibi olan ilimiz, hayvan ithal eder duruma geldi. Bu durumdan Sivaslı esnafın en az etkilenmesi için çaba gösteren Sivas Ticaret Borsası ve üyeleri et fiyatlarını bir kez daha aşağı çekmeye karar verdi'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, üyelerine ait iş yerlerinde kıymanın fiyatını 25 liradan 20 liraya, kuşbaşı etin fiyatını ise 27 liradan 22 liraya düşürdüklerini, bugün itibariyle bu fiyatlardan satış yapılacağını bildirdi.

Ticaret Borsasına üye satıcıların kendi kar marjlarından düşürerek fiyatları aşağı çekip büyük bir fedakarlık yaptığını belirten Hastaoğlu, ''Et Balık Kurumu ve özel firmaların yapmış olduğu canlı hayvan ithalatından sonra piyasalar normale dönmeye başladı fakat yerli üretimde sıkıntı hala devam etmektedir'' dedi.
Tüketiciyle üretici arasındaki dengeyi ayarlamanın borsa olarak görevleri olduğunu ifade eden Hastaoğlu, gerektiği zaman devreye girerek gerekli müdahaleleri yaptıklarını, vatandaşın endişe duymaması gerektiğini kaydetti.
ET BALIK KURUMU TÜM ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

ET BALIK KURUMU İSTANBUL ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109