ÜMRANİYE’YE YATIRIM YAPAN KAZANDI

Gayrımenkul şirketlerinin son verilerine göre Ümraniye; yatırımcıların ilk adresi.

ÜMRANİYE’YE YATIRIM YAPAN KAZANDI
 ÜMRANİYE’YE YATIRIM YAPAN KAZANDI

Gayrımenkul şirketlerinin son verilerine göre Ümraniye; yatırımcıların ilk adresi. Son 11 yılda değişen çehresiyle Ümraniye, inşa edilmekte olan İstanbul Finans Merkezi ve yapımı tamamlanmak üzere olan metroyla birlikte İstanbul’un merkezi hâline gelecek. Bölgedeki emlak fiyatlarında şimdiden ciddi bir artış olduğu yönündeki bilgiler, yatırım oranlarını da artırdı.
İstanbul Finans Merkezi’nin yalnızca finans kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı olmaktan öte, İstanbul’un çekim merkezi olması bekleniyor. Bunun yanında yakında hizmete girecek olan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy metro hattıyla, vatandaşların Ümraniye’ye ulaşım yolları çeşitlenerek, Finans Merkezi’nin ilçeye getireceği canlılık artacak. Mevcut 295.000 yapının  %65’i son 11 yılda inşa edilen Ümraniye, İstanbul’un olası bir depreme karşı en hazırlıklı ilçesi.
 Üstelik Ümraniye’de yatırımcıları modern standartlara kavuşmuş bir kent değil, kişi başına düşen yeşil alan miktarını son 11 yılda 3 kat artırarak Avrupa standartlarının üzerine çıkarmış bir şehir bekliyor. 
Ümraniye’nin bu yeni yüzü, ilçedeki gayrımenkul yatırımlarının 11 yılda katbekat değerlenmesini sağlarken; yeni yatırımları da yüzde yüz artırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER