Tuzla’da 5 bin konutla ‘orta’ya çıkacak

Teknik Yapı, Tuzla’daki dev konut projesiyle orta sınıfı sevindirmeyi planlıyor. Nazmi Durbakayım, makul fiyatlar kadar mutfaksız stüdyolar gibi ilginç çözümlerin olduğu projeyle Tuzla’da gerçek bir dönüşüm başlatacağını söyledi

Tuzla’da 5 bin konutla ‘orta’ya çıkacak
Teknik Yapı, İstanbul Anadolu yakasının en büyüğü olarak nitelendirilecek 300 bin metrekare arsa ve 5 bin konut rakamlarına sahip Tuzla projesini önümüzdeki günlerde satışa çıkarmaya hazırlanıyor. 36 ayda tamamlanması planlanan ve mutfaksız stüdyo daire, konuklar için konut dışında misafir odaları gibi oldukça yaratıcı çözümlere yer verilen projenin bir diğer iddiası ise Tuzla’yı ön plana çıkarmak.

Bu projeyle  175 bin kişilik nüfusa sahip bölgenin nüfusuna 15-20 bin kişi daha ekleyeceklerini belirten Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım,  projeyle  İstanbul’un eski sayfiye yeri olan ve bir türlü daha fazla ileri gidemeyen Tuzla’ya gerçek bir dönüşüm yaşatacaklarını söyledi.

Deniz manzaralı ve bölgeye hakim bir tepede geliştirilen projenin hava, deniz ve karayolu bağlantılarıyla çok önemli bir lokasyonda bulunduğunu belirten Durbakayım, “Projemiz Tuzla’nın siluetini değiştirecek. Her türlü ihtiyacın giderilebileceği bir kent yaratacağız” diye konuştu.

Projenin fiyat politikasını, orta sınıfa göre belirlediklerini vurgulayan Durbakayım, makul fiyatlarla yola çıktıklarını kaydetti. Durbakayım,  “Yılda 3 bin 500 - 4 bin konut yapıyoruz. Ayrıca malzemeleri uygun fiyatlardan alabiliyoruz. Böylece maliyetleri  düşürebiliyoruz. Deneyimizle de birleştiğinde makul fiyata ulaşabiliyoruz” açıklamasını yaptı.

Finansçılardan talep alıyor
Çok iyi bir prim yapmasını bekledikleri projeyi,  “yatırımlık ve evladiyelik” sözleriyle değerlendiren Durbakayım, projenin Ataşehir Finans Merkezi’ne bile hitap edeceği ni söyledi. Durbakayım, “Herkesin Ataşehir bölgesinde oturması beklenemez. İstanbul’a taşınacak Halk Bankası personelinden talep alıyoruz. Ayrıca havayolu şirketlerinden de talep geliyor” dedi.

Mutfaksız stüdyo daire
Durbakayım, projede geliştirdikleri özel çözümlere de dikkat çekti.  Bunlardan biri olarak ev sahiplerinin sahip oldukları konut dışında misafirlerini yatılı olarak ağırlayabilecekleri bölümleri gösteren Durbakayım, kiraya verecekleri bu bölümlerin ilk kez Tuzla’da uygulama sahası bulduğunu söyledi.
Bir diğer uygulama olarak yurtdışında oldukça yaygın bir şekilde kullanılan mutfaksız stüdyo daireleri gösteren Durbakayım, “Evde pişirmek daha pahalı olduğu için dışarıda yemek yiyeceklere böyle hitap edeceğiz. Projedeki mekânları da buna göre belirleyeceğiz”
dedi.


DURBAKAYIM’DAN BİRİ TÜKETİCİYE, DİĞERİ SİSTEME İKİ ÖNERİ

Konut alırken  bunlara dikkat edin
Nazmi Durbakayım, vatandaşlara konut alırken dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, özellikle projelerin inşaat ruhsatına bakılması gerektiğini söyledi. Tüketicinin konut alırken çok titiz davranması gerektiğine işaret eden Durbakayım, şu uyarılarda bulundu: “Kendini ispat etmiş güvenilir firmalar tercih edilmeli. Bankalar her projeye kredi vermiyor, bu yüzden krediye uygun projeler tercih edilmeli. Zamanında teslim önemli, alıcılar buna dikkat etmeli. Satış sözleşmesi enine boyuna incelenmeli. Piyasada ahkam kesen birilerinin sözüyle konut alınmamalı.”

Firmalar için bilgi bankası kurulsun
Nazmi Durbakayım’ın bir diğer önerisi ise, firmalar için bilgi bankası kurulması yönünde oldu. Halkın buradan firmalarla ilgili tüm bilgiyi alabileceğini belirten Durbakayım,  “Bu sayede hangi firma ne zaman kurulmuş, projeleri nelerdir, başkanı kimdir gibi bilgilere rahatlıkla ulaşılır. Firmaların projeyi satışa çıkarmaları da belli bir onaya bağlı olabilir. Sadece bu onayı alan firmalar yeni projelerini satışa çıkarabilir. Bu da tüketiciler için büyük bir güvence oluşturur” dedi.


NEREDE, HANGİ PROJEYİ YAPIYOR?
Proje  Proje  Konut  Projenİn adı Yerİ sayısı durumu
Deluxia Dragos Dragos 500 İnşaat başladı
Deluxia Palace Ataşehir 484 İnşaat sürüyor
Deluxia Suites Ataşehir 223 İnşaat sürüyor
Dilman Towers Erenköy 104 Yaşam başladı
Evora Sancaktepe 432 İnşaat sürüyor
Upcity Flats Uğur Mumcu 340 İnşaat sürüyor
Upcity Residence Uğur Mumcu 281 İnşaat sürüyor
Uphill Court Ataşehir 1.742 Yaşam başladı
Uphill Court Bahçeşehir 682 Yaşam başladı
Uplife Park Kartal 569 Yaşam başladı
Uprise Elite Kartal 705 Yaşam başladı
Uptwins Kartal 312 İnşaat sürüyor
Tuzla projesi Tuzla 5.000 İnşaat başladı






YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER