Konutların yarısında DASK bulunmuyor

Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ölmez: “Türkiye gibi bir deprem ülkesinde DASK sigortası henüz yeterli oranda değil

Konutların yarısında DASK bulunmuyor
 Konutların yarısında DASK bulunmuyor

Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ölmez: “Türkiye gibi bir deprem ülkesinde DASK sigortası henüz yeterli oranda değil.

Sigortalılık oranı ülke genelinde %51.5 civarında. Konutların yarısında DASK bulunmuyor. Depreme karşı binaların ve içinde yaşayanların güvenliği için DASK sigortası yapılması ertelenmemeli.”

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, Marmara Depremi’nin 20. yıldönümünde deprem sigortasının önemine ve gelinen noktaya dikkat çekti. Son yıllarda zorunlu deprem sigortası DASK’a olan talebin arttığını ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na göre sigortalılık oranı %51.5’e ulaştığını belirten Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ölmez, “DASK, bina tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alan bir sigorta türü. Sigortalılık oranı artış gösteriyor ancak Türkiye gibi bir deprem ülkesinde DASK henüz yeterli oranda değil. Konutların yarısında DASK sigortası bulunmuyor.” dedi.

Sigortalılık oranı %51.5

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na göre sigortalılık oranı %51.5 ve 9 milyon adet yürürlükte olan poliçe bulunuyor. DASK verileri incelendiğinde, sigortalılık oranında Marmara Bölgesi açık ara ilk sırada yer alırken, Marmara'yı Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ni takip ediyor. Toplam prim üretimi ise 1.2 milyar TL civarında bulunuyor.

DASK sigortası yapılması ertelenmemeli

Generali Sigorta olarak çağrı merkezi ve acenteler üzerinden 2 dakika gibi kısa bir sürede DASK fiyatını hesaplama olanağı sunduklarını da belirten Kerem Ölmez: “Uzmanlar tarafından İstanbul’da yaşanması öngörülen deprem mülkiyet sahiplerini tedirgin ediyor. Bu noktada İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de deprem veya depremden kaynaklanan tüm maddi zararlara karşı mülkiyet sahiplerini gözeten DASK bir zorunkluluk haline geliyor. Dolayısıyla depreme karşı binaların ve içinde yaşayanların güvenliği için DASK sigortası yapılması ertelenmemeli.” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109