Konut Sektörü uçuşa geçti

Konut sektörü için atılan adımlar vatandaşın elini rahatlattı. Sektörü hareketlendiren kararlar satış rekoru getirebilir.

Konut Sektörü uçuşa geçti
 Konut Sektörü uçuşa geçti


Konut sektörü için atılan adımlar vatandaşın elini rahatlattı. Sektörü hareketlendiren kararlar satış rekoru getirebilir.

Türk inşaat ve konut sektörü, ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektör olmaya devam ediyor. Hükümet tarafından konut ve inşaat sektörü için atılan adımlar sektörde büyük heyecan yarattı.

HER ŞEY ERDOĞAN'IN ÇAĞRILARIYLA BAŞLADI

İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ısrarlı çağrılar sonrası bankalar tarafından konut kredilerinin yüzde 1'in altına çekilmesi ve ardından gelen 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için KDV oranının 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi sektörü hareketlendirdi.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ ARTACAK

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) alınan kararla konut kredi kullanım oranının yüzde 5 yükseltilerek yüzde 80’e çıkarılmasıyla beraber peşinat sıkıntısı yaşayan vatandaşın eli rahatlayacak.

BİR AYDA YÜZDE 41 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde ağustos ayında satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 41, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artış gösterdi

REKOR GELEBİLİR


Sektör temsilcileri konut sektöründe hükümetin attığı bu 3 adımın büyük sektöre büyük hareketlilik getireceği ve konut sektöründe son çeyrekte bir rekorun kırılabileceğini dile getiriyor.

ERDOĞAN BİR ÇAĞRI DAHA YAPTI

Dün Merkez Bankası'nın faizlerde indirme gitmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bankaları faiz indiriminde TCMB'yi izlemeye çağırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109