Konut almanın tam zamanı

Yaz ayları başlarken özellikle Ramazan ayı öncesi satışlarını artırmak isteyen gayrimenkul firmaları kampanya ve fırsatlarına da hız verdi.

Konut almanın tam zamanı
Konut almanın tam zamanı


Yaz ayları başlarken özellikle Ramazan ayı öncesi satışlarını artırmak isteyen gayrimenkul firmaları kampanya ve fırsatlarına da hız verdi.


Bu kampanyalı günler konut alıcısını da sevindiriyor. Yılın başından itibaren 45'e yakın proje lansmanı oldu. Bu projelerde ise 20 bini aşkın yeni markalı konut hayata geçiyor. Dolayısıyla yeni projeler ve yeni fırsatlar alıcıları konut almaya iterken, lansmanını daha önce yapan projelerde de son konutların satışı pek çok fırsat barındırıyor. 

İstediğin gibi öde 
Kampanyalı yaz aylarının hiç kuşkusuz en büyük getirişi 'istediğin gibi öde' formülü oldu. Buna göre firmalar kendi bünyelerinde pek çok indirimin yanısıra çeşitli ödeme seçenekleri de barındırıyor. Bu da her keseye göre mutlaka bir ödeme planı barındırıyor. İçinde vadelendirme seçeneklerinin belirlenebildiği ödemelerde özellikle 0 faizli kampanyalar dikkat çekiyor. Bunların yanında yüzde 1 peşin ödeme ve ara ödemelerle bütçeye göre olanaklar sunuluyor.

Markalı konutlar artıyor 

EVA Gayrimenkul Değerleme ve Epos Gayrimenkul'ün sektör verileri doğrultusunda gerçekleştirdikleri analiz, Türkiye genelinde son üç yılın ilk çeyrek konut satışlarının birbirine çok yakın olduğunu ortaya koyuyor. 

İstanbul'da bulunan beş milyon konutun 500 binini markalı konutlar oluşturuyor. Nitelikli yapılar olarak tanımlanan markalı konutların kent yapılaşmasının yüzde 10'unu oluşturduğu görülüyor. Markalı konutlara ilçe bazında bakıldığında Esenyurt ve Beylikdüzü'nde yüzde 35, Başakşehir'de yüzde 33, Ataşehir'de yüzde 23, Bakırköy, Şişli ve Tuzla'da yüzde 18, Sancaktepe'de yüzde 16, Çekmeköy ve Küçükçekmece'de yüzde 13 oranları ortaya çıkıyor. 2015 yılında en fazla değer artışı yaşanan bölgeler ise sırasıyla Alemdağ, Beylikdüzü - Gürpınar bölgesi, Kemerburgaz, Esenyurt, Ataşehir, Riva, Ümraniye merkez ve Acıbadem Çamlıca ilk sıralarda yer alıyor. 

En fazla Kemerburgaz değerlendi 

Son üç yıllık birleşik değer artışı analiz edildiğinde ortaya farklı bir sonuç çıkıyor. Buna göre İstanbul'da en fazla değerlenen bölgelerin Kemerburgaz, Bağdat Caddesi, Beylikdüzü - Gürpınar ve Başakşehir - Kayabaşı olduğu görülüyor. Konut tipolojisine bakıldığında ise İstanbul'daki markalı konut projelerinin yüzde 33'ünün 1+1 ve 1+0, yüzde 28'inin 2+1 ve 3+1 olarak üretildiği belirleniyor. Üretilen konutların yüzde 61'inin 80 metrekarenin altında olması da dikkat çekici veriler arasında bulunuyor. 

Milliyet Emlak Rehberi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109