Fikirtepe'de 45 Milyar Liralık İnşaat Ekonomisi

Fikirtepe'de biten bazı projelerde yaşam başlarken, bölgede sadece dönüşüm sürecinde 45 milyar liralık bir inşaat ekonomisi oluştu.

Fikirtepe'de 45 Milyar Liralık İnşaat Ekonomisi
 Fikirtepe'de 45 Milyar Liralık İnşaat Ekonomisi

Fikirtepe'de biten bazı projelerde yaşam başlarken, bölgede sadece dönüşüm sürecinde 45 milyar liralık bir inşaat ekonomisi oluştu.

Kentsel dönüşümün devam ettiği Fikirtepe'de biten bazı projelerde yaşam başlarken, bölgede sadece dönüşüm sürecinde 45 milyar liralık bir inşaat ekonomisinin oluştuğu belirtildi.
Bir zamanlar çarpık yapılaşma ve kalitesiz yapılarıyla gündemde olan ve 1 milyon 300 bin metrekarelik Fikirtepe'de, kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürerken 61 yapı adasının 4'ünde inşaatlar bitti.


İnşaat ve ruhsat işlemleri devam eden 52 yapı adasının 21'inde ruhsatlar alınırken, 31 ada için de ruhsat başvuruları yapıldı ve "küçük" pürüzler dışında sorun bulunmuyor. Halihazırda sorunların devam ettiği 5 adada ise problemlerin hızla çözülmesi bekleniyor. Yapımı biten 4 projede teslimatlar sürerken, bunların 2'sinde yaşam başladı.

"45 milyar TL'lik sinerji, yıllık 100 bin kişilik istihdam yaratıyor"

Halihazırda bölgede 35 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Nazmi Durbakayım, 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda 2 bin 500'ü ticari olmak üzere 40 bine yakın bağımsız birimin hayata geçirileceğini bildirdi.

"Fikirtepe'de sadece dönüşüm sürecinde 45 milyar liralık bir inşaat ekonomisi oluştu" diyen Durbakayım, "45 milyar TL'lik sinerji, yıllık 100 bin kişilik istihdam yaratıyor. Hükümetin burası ile yakından ilgilenmesinin sebeplerinden birisi de bu... Çünkü işsizliğin olduğu bir ülkede 100 binlik istihdam çok önemli" diye konuştu.

"56 ada için 'iş tamam' diyebiliriz"

Yıl sonuna kadar Fikirtepe'deki 5 yapı adasında da problemlerin çözülmesini umduklarını ifade eden Durbakayım, "56 ada için 'iş tamam' diyebiliriz. 61 yapı adasının 56'sında, yani yüzde 92'sinde sorunlar çözüldü. Çok küçük problemler kaldı. Kalan 5 ada için de çözümler süratle devreye girecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Durbakayım, ortaya çıkacak yeni Fikirtepe'nin tüm ülkenin değeri olacağını, yabancı yatırımcı çekeceğini ve Türkiye'ye değer katacağını söyledi.

"5 yıl içinde çok daha ciddi artışlar bekliyoruz"

2010 yılında bölgede ortalama metrekare değeri bin TL iken, şu anda rakam 9 bin 500 lira seviyelerine yükseldiği bilgisini veren Durbakayım, "Bu rakam ileride çok daha yüksek olacak. 5 yıl içinde çok daha ciddi artışlar bekliyoruz" dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109