En çok Kira artışı olan ilçeler

Emlak verilerine göre 2016’nın ilk 2 ayında bir önceki yıla göre en fazla kira artışı görülen bölgeler sıralamasında %31 ile Fatih birinci sırada yer alıyor.

En çok Kira artışı olan ilçeler
En çok Kira artışı olan ilçeler

Emlak verilerine göre 2016’nın ilk 2 ayında bir önceki yıla göre en fazla kira artışı görülen bölgeler sıralamasında %31 ile Fatih birinci sırada yer alıyor. Onu %28 artış oranı ile Başakşehir ve %25 artış oranı ile Beylikdüzü takip ediyor. Bu bölgelerden sonra en fazla kira artışı görülen bölgeler ise Bakırköy, Çekmeköy, Ümraniye, Bağcılar ve Tuzla.

Son 5 yılda en fazla kira artışı görülen bölgelerde ise Fatih 1. sırada yer alıyor. Fatih bölgesinde kiralar son 5 yılda %170 oranında artış gösteriyor. Sıralamada daha sonra %164 artış oranı ile Zeytinburnu,  Gaziosmanpaşa, %156 ile Ümraniye ve %152 ile Başakşehir yer alıyor.

önümüzdeki dönemde de özellikle ulaşımın geliştiği bölgeler ve kentsel dönüşüm bölgelerinde konut fiyatlarında önemli artışlar beklediklerini belirtiyor. Özellikle İstanbul’da Kağıthane -Ayazağa,  Kadıköy- Fikirtepe, Kağıthane-Çağlayan, Zeytinburnu-Ataköy sahil yolu özellikle Kazlıçeşme aksı, Ataşehir-Şerifali bölgesi altyapı, ulaşım ve markalı proje yatırımları nedeniyle yükselişe geçecek bölgelerden. İstanbul dışında ise dikkat çeken lokasyonlar arasında Bursa-Nilüfer, Ankara-Keçiören ve Eskişehir Batıkent konuşuluyor.


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER