Emlak Fiyatlar'ı Ataşehir'de hızlı artıyor, Eyüp'te düşüyor

Reidin.com ve GYODER tarafından Garanti Mortgage'ın desteğiyle hazırlanan ikinci el konutların satış ve kira değerleri endeksi olan ‘Reidin Emlakendeksi Şubat 2011'in dikkat çeken verilerini paylaşan Umur Güven, satış fiyatlarında en hızlı hareketin yaşandığı ilçenin Ataşehir olduğunu kaydetti.

Emlak Fiyatlar'ı Ataşehir'de hızlı artıyor, Eyüp'te düşüyor
Reidin.com ve GYODER tarafından Garanti Mortgage'ın desteğiyle hazırlanan ikinci el konutların satış ve kira değerleri endeksi olan Reidin Emlakendeksi Şubat 2011'in dikkat çeken verilerini paylaşan Umur Güven, satış fiyatlarında en hızlı hareketin yaşandığı ilçenin Ataşehir olduğunu kaydetti. Güven, "Ataşehir'de konut fiyatları 2011'in ilk iki ayında yüzde 4.1 arttı. 2010 genelinde bu ilçedeki konutlar yüzde 7.3 değer kazandı" dedi.

Kira değerlerinde de, 2011'in ilk iki ayında İstanbul'da en fazla artış yaşanan ilçenin Ataşehir olduğunu belirten Güven, "İlk iki ayda bu ilçedeki kiralar yüzde 3.8 artmış. 2010'daki artış ise yüzde 17" diye konuştu. Güven, 2011‘de konut fiyatlarının en hızlı düştüğü ilçenin Eyüp olduğunu, ilçede 2011'in ilk iki ayında ortalama konut fiyatlarının yüzde 2.8 gerilediğini söyledi.

Kiralar Pendik'te yükseliyor

Garanti Mortgage'ın desteği ve Reidin.com- GYODER işbirliği ile 45 yeni ve markalı konut projesi üzerinden hesaplanan ‘Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Şubat'ta konut kira değerlerinin en çok arttığı ilçe yüzde 2.24 ile İstanbul Pendik. Beyoğlu ise, yıllık nominal yüzde 10.49 oranı ile gayrimenkul yatırımcısına en yüksek kira getirisi sağlayan ilçe olarak dikkati çekiyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER