Ataşehir’de Ortalama konut metrekare fiyatları

Ataşehir’de Metrekare Başına Düşen Konut Fiyatı 4 Bin 800 TL’nin Üzerinde

Ataşehir’de Ortalama konut metrekare fiyatları
 Ataşehir’de Ortalama konut metrekare fiyatları

 Ataşehir’de Metrekare Başına Düşen Konut Fiyatı 4 Bin 800 TL’nin Üzerinde

İstanbul Ataşehir’de, konut başına düşen metrekare fiyat ortalaması genel itibari ile 4 bin 800 liranın üzerine çıkarken, bazı bölgelerin ise ortalaması 7 bin lira seviyelerine kadar ulaştı ve hatta aştı.
Ataşehir, karmaşıklığı ile ünlü olan mega metropol İstanbul’un içerisinde, düzenli bir altyapı ve düzenli bir üstyapı ile ön plana çıkan bir semt. Ataşehir’in çevresi, İstanbul’un en önemli karayolları tarafından çevrilmiş durumda ve ulaşım açısından çok büyük kolaylıkları beraberinde getiriyor. Ataşehir semti, gün geçtikçe beyaz yakalı çalışanlar tarafından daha çok tercih edilen bir semt oluyor ve beyaz yakalıların hayatlarında daha önemli bir yer alıyor.
 Ataşehir’de konut fiyatları Yüzde 300 Arttı.
Ofislerinin ve konutlarının niteliği ile son 10 yıl içerisinde çok önemli ve geniş çapta yatırımlara ev sahipliği yapan ve hala devam etmekte olan bir çok yatırıma da merkez olmakta olan Ataşehir, sadece ismi sayesinde bile İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesine damga vurdu. İFM, dünya ekonomisi açısından dahi çok önemli bir proje konumundayken, bu projede, Ataşehir ve Ümraniye’de konumlanan konutların fiyatları, yüzde 300 oranlarına kadar artış miktarları gösterdi.

Konut Metrekare Fiyatları 4 bin 800 Liranın Üzerinde
İstanbul Ataşehir’de, konut başına düşen metrekare fiyat ortalaması genel itibari ile 4 bin 800 liranın üzerine çıkarken, bazı bölgelerin ise ortalaması 7 bin lira seviyelerine kadar ulaştı ve hatta aştı. TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ’nin Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı olan Baran Alphan, Ataşehir’in İstanbul açısından son derece önemli konumda olan bir toplu konut bölgesi olduğunu ifade etti. Ataşehir’deki gelişimin fazlasıyla hızlı bir biçimde gerçekleştiğini belirten Baran Alphan, şu an için bulunduğumuz dönemde ise, sektör koşulları da hesaba katıldığı zaman yavaş olan, ama istikrarlı olan bir ilerlemenin gerçekleşmekte olduğunu söyledi. Değerleme Uzmanı, Ataşehir’in D – 100 ve TEM gibi önemli karayollarının kesiştiği noktalarda yer aldığını ve bu yönü ile ulaşım açısından büyük bir kolaylığı da beraberinde getirdiğini ifade etti. Ataşehir’e gerçekleşmekte olan ulaşımların genellikle şahsi araçlar yoluyla sağlandığını da sözlerine ekleyen Alphan, bir takım ulaşım projelerinin hayata geçmesi ile beraber bu sorunun da biteceğini ve Ataşehir’in toplu ulaşım açısından da son derece avantajlı bir yer olacağını belirtti. Alphan, yapılacak olan Bostancı – Dudullu metro hattını ve Üsküdar – Sancaktepe metro hattını hatırlattı ve bu sayede trafik yoğunluğun da azalacağını sözlerine ekledi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109