Ataşehir’de 250 merelik ‘Metropol İstanbul’ yükseliyor

VARYAP-Gap İnşaat Ortak Girişimi’nin Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Ataşehir’de inşa edeceği 250 metrelik Metropol İstanbul’un yapımına başlandı. 400 metre planlanan yükseklik İstanbul Finans Merkezi İmar Planı kapsamında 250 metreye indirildi.

Ataşehir’de 250 merelik ‘Metropol İstanbul’ yükseliyor

Ataşehir’e 1.5 milyar liraya ‘Metropol İstanbul’ dikecek
Ataşehir’e ‘Metropol İstanbul’ dikecek
VARYAP-Gap İnşaat Ortak Girişimi’nin Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Ataşehir’de inşa edeceği 250 metrelik Metropol İstanbul’un yapımına başlandı. Daha önce 400 metre planlanan binanın yüksekliği İstanbul Finans Merkezi İmar Planı kapsamında 250 metreye indirildi.

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi’nin Ataşehir’de hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edeceği “Metropol İstanbul” projesinin yapımı başladı. Başlangıçta 400 metre yüksekliğinde planlanan “Metropol İstanbul”, Ataşehir’in İstanbul Finans Merkezi (İFM) olarak seçilmesi nedeniyle 250 metre yüksekliğe çekildi. Doğu Ataşehir’de hayata geçirilecek projenin rezidans bloğundaki 308 konutluk ilk etap, metrekaresi 5 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Ekonomiye güvendik başladık

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, dünya çapında bir projeye imza atacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Ekonomide makro istikrarın bu yıl da devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye ekonomisinin artan dinamizminden aldığımız yatırım cesaretiyle projenin yapımına başladık. Büyüyen ekonomide, gayrimenkul sektörünün olumlu etkileneceği ve ekonomiden daha yüksek büyüme performansı göstereceğini öngörüyoruz. Ülkemiz ekonomisine ve iç dinamiklerine duyduğumuz güven bize bu büyük projeye başlamak için güç verdi.”

4 bin kişiye istihdam

Projenin toplam yatırım maliyetinin 1.5 milyar TL’yi geçeceğini belirten Varlıbaş, şu bilgileri aktardı: “730 bin metrekare yekpare inşaat alanı ile Türkiye’nin sayılı projelerinden biri olacak. Proje, 1500 kişiye doğrudan, AVM tamamlandığında ise 2 bin 500 kişiye dolaylı olarak istihdam sağlayacak. Toplamda 4 bin kişiye iş yaratacak. Proje, aynı zamanda Türkiye’de ve İstanbul’da yüksek yapılaşmaya yeni bir yön ve yatırımcılara cesaret de verecek. Türkiye’nin simge yapılardan biri olacak. Mütekabiliyet Yasası’nın çıkması halinde yüzde 30-35 civarından yabancı yatırımcı bekliyoruz.”

LEED Gold standartlarında

Erdinç Varlıbaş, projenin belirli etaplarının ‘uluslararası yeşil bina standartlarına’ uygun olacağını anlatarak, “Projemizin rezidans kısımlarını Leed Gold sertifikası, AVM gibi farklı fonksiyonlarını ise Breeam sertifikası ile belgelendirmeyi hedefliyoruz” dedi. Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, inşa edilecek AVM için şunları söyledi: “Türkiye’de eksikliği çok hissedilen açık havada alışveriş konsepti ile tasarlanan ve kapalı ünitelerle bağlantısı kurulmuş bir alışveriş merkezi inşa ediyoruz. 400 metre uzunluğunda planladığımız Alışveriş Caddesi’nde insanlar adeta Milano, Soho, Nişantaşı’nı yaşayacaklar.”

Hasılatın yüzde 43.15’i Emlak Konut’un olacak

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi arasında ‘hasılat paylaşımı’ yöntemiyle inşa edilecek “Metropol İstanbul”un satışından elde edilecek gelir üç şirket arasında paylaşılacak. Üç yüksek bina ve 1500’ün üzerinde bağımsız üniteden oluşacak projenin gelirinin yüzde 43.15’i Emlak Konut GYO’nun olacak, geri kalan yüzde 56.85 ise eşit olarak Varyap ve Gap İnşaat arasında paylaşılacak. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi projesinde son aşamaya gelindiğini belirterek, “Ülke dışından da pek çok banka geliyor. Mütekabiliyet Yasası’nın değişmesi ile yabancıların mülk edinmek isteyeceği önemli bölgelerden biri burası olacak” dedi.                                                Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2012, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER