Altunbüken Holding Farklı Sektörlere el attı

Kuyumculuk atölyelerini otel yatırımına çevirip turizme girmeye hazırlanan Altunbüken grubu, gayrimenkul ve kuyumculuk alanındaki işlerine otelciliği de ekliyor.

Altunbüken Holding Farklı Sektörlere el attı
Altunbüken Holding Farklı Sektörlere el attı

Kuyumculuk atölyelerini otel yatırımına çevirip turizme girmeye hazırlanan Altunbüken grubu, gayrimenkul ve kuyumculuk alanındaki işlerine otelciliği de ekliyor. İstanbul projesi ertesi hedefte Bodrum ve yurtdışı var

Kıymetli maden ve kuyumculuk sektörünün yanında gayrimenkul alanındaki işleriyle 25 senesi geride bırakan Altunbüken Holding, eski atölyelerinin bulunduğu Çemberlitaş’taki binasını otele dönüştürüyor. 110 odalı projeye, grubun yeni inşaat projelerinde kullandığı Relux markasının ismi verilecek. Bu yatırımla, otel işletmeciliğinde bir deneyime hazırlandıklarını ifade eden Altunbüken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Altunbüken, şu şekilde açıkladı :“Bu alana ilk defa adım atıyoruz. Şehir içi otel konseptinde olacak. Başarılı olursak Taksim başta olmak üzere şehrin merkezinde yerler bakacağız. Ayrıca mücevher ihracatı ile yakın ilişkilerimiz olan yurtdışı yatırımcılar aracılığıyla yurtdışında önemli merkezlerde de Relux otel markasını sürdürebiliriz.”2016’da satıştaBodrum Mazı’daki arazilerinde de bir turizm oteli için faliyetlere başladıklarını ifade eden Altunbüken, bu yatırımın bayındırlık çalışmalarının nihayet aşamaya geldiğini ifade etti.Altunbüken’in bundan evvel açıkladığı Topkapı-Zeytinburnu hattında olacak olan karma projenin 2016 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkarılması planlanıyor. 10 dönümde 55 bin metrekarelik kapalı alan olarak planlanan projenin % 70’i büro ağırlıklı olacak. Geri kalan % 30’unun rezidans olarak planlandığı projede bir de alışveriş alanı olacak. Altunbüken, proje içinde bulunan ticari alanların ise satılmayacağını belirtti .50 milyon dolarAltunbüken, “Arsa fiyatı hariç 45-50 milyon dolarlık yatırım yapılacak olan . E5’ten giriş alabileceğimiz proje olacağı için binayı yaşatacak bir sistem oluşturmamıza izin veriyor. Birinci kattan deniz görüyor. İçinde bir fabrika binası var, onlar boşaltılıyor” diye belirtti .
 
Pırlantadan duşakabin mi yapacaksınız?Cem Altunbüken, lüks kavramının artık pahalı objeler, altın detaylardan ileriye geçtiğini ortaya koyarak , “Lüksü tekrardan tanımlayacağız söyledik , kuyum sektöründe olduğumuzu bilenler hemen ‘pırlantadan duşakabin mi yapacaksınız’ söylediler . Lüks artık bu değil ki, vakit bile lüks oldu, bunun için ne yapıyoruz, şehir merkezinde oluyoruz ki, insanların evleri işlerine ve sosyal hayatlarına yakın olsun” diye belirtti . Aynı zamanda lüksü hane ve ofislerde geliştirdikleri sistemlerle yaşattıklarını kaydeden Altunbüken, şu şekilde devam etti:“Küçükken prize elimi sokup ölümden döndüm. Bu yüzden Kidz diye bir sistem geliştirdik. Çocuklu aileler için aklınıza ne gelirse biz yapıyoruz, pencerelerden prizlere kadar ne varsa.”Etiler’i gözüne kestirdiRelux markasıyla sene içinde Ümraniye Tepeüstü’nde bulunan ve 2014 senesinde Londra’da International Property Awards’ta 5 yıldızlı en iyi büro projesi ödülü kazanan RELUX RSO 50 Suit&Office projesini satışa çıkaran Altunbüken, 120 milyon liralık gelir beklediği projede satışların yarısından fazlasını tamamladı. Satışa çıkan bir başka proje olan Ataşehir Finans Merkezine komşu RELUX RFF 35 Finance Flats’te ise satışlar % 60 oranını geçti.Ümraniye Tepeüstü’nde 200 konutluk bir sitenin dönüşümünde önemli yol kat eden Altunbüken, bilhassa Etiler bölgesinde önemli çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
 
Beşiktaş’ta anahtarları teslim etti Tahincioğlu Gayrimenkul’ün lüks ev projesi olarak konumlandırdığı Nidapark Beşiktaş’ta anahtar teslimleri gerçekleşti. Bahçe ve giriş ile beraber 5 kat olarak projelendirilen Nidapark Beşiktaş’ta, 36 metrekare ile 79 metrekare arasında farklılıkları bulunan stüdyo, 64 metrekare ile 78 metrekare arasında farklılıkları bulunan 1+1 ve 108 metrekare ile 145 metrekare arasında farklılıkları bulunan 2+1 dairelerden oluşmakta .Tahincioğlu, LEED Gold sertifika adayı olan büro projeleri Nidakule Ataşehir ve Nidakule Levent’in yanında ev projesi Nidapark Seyrantepe inşaatına ise devam ediyor.
 
Adam Kule’de faizi sıfırladıMaltepe, Kartal, Pendik hattında geliştirdiği projelere Dragos’ta yaşama geçirdiği Adam Kule projesini de ekleyen Dap Yapı, Ramazan ayı dolayısıyla projede kampanya başlattı. Lansman öncesi fiyatlar üzerinden % 5 indirimin uygulandığı kampanyada, % 10 peşinat ve Dap Yapı finansmanı ile sıfır nema fırsatı sunuluyor. Dragos’ta eski Tekel fabrikası arazisinin arkasında inşa edilecek Adam Kule, rezidans, home- büro ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak. Projede ön satışlar ise sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER