2016’da EN HIZLI FİYAT ARTIŞI UYDUKENTLERDE

Emlak Endeksi 2016 yılı verilerine göre, büyük şehirlerin uydu kentlerindeki konutların metrekare fiyatları merkezdekilerden daha hızlı arttı.

2016’da EN HIZLI FİYAT ARTIŞI UYDUKENTLERDE
 2016’da EN HIZLI FİYAT ARTIŞI UYDUKENTLERDE
 Emlak Endeksi 2016 yılı verilerine göre, büyük şehirlerin uydu kentlerindeki konutların metrekare fiyatları merkezdekilerden daha hızlı arttı.

2016 yılı Emlak Endeksi verilerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de uydukentlere olan talep hızla artıyor. Şehir merkezlerinden uzak bölgeler yeni projelerle gelişirken, ulaşım ağının genişlemesiyle daha da fazla tercih edilmeye başladı.

Verilere göre İstanbul’da geçtiğimiz yıl satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçe yüzde 39,8’lik artışla Şile oldu. Şile’yi, Beykoz, Arnavutköy, Kağıthane ve Büyükçekmece izledi.
2016 yılında İstanbul’da kiralık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçe ise yüzde 15,4’lük fiyat artışıyla Sultangazi olarak belirlendi. Sultangazi’yi sırasıyla Şile, Çatalca, Tuzla ve Silivri takip etti.

İzmir’de ise sahil şeridi öne çıktı. sahibinden.com verilerine göre, 2016 yılında İzmir’de satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçe yüzde 34,5 oranındaki fiyat artışıyla Foça oldu. Foça’yı, Seferihisar, Dikili, Çeşme ve Selçuk izledi.

İzmir’in uydukentlerinden Menderes, Aliağa, Gaziemir, Bergama ve Torbalı kiralıklarda en fazla prim yapan bölgeler oldu. Kiralık konut metrekare fiyatı geçtiğimiz yıl Menderes’te yüzde 34,5 oranında arttı. Menderes’i sırasıyla Aliağa, Gaziemir, Bergama ve Torbalı izledi.

Verilere göre 2016 yılında Ankara’nın satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçesi ise Gölbaşı oldu. Gölbaşı’nda satılık konut metrekare fiyatı geçtiğimiz yıl yüzde 12 arttı. Gölbaşı’ndan sonra değeri yükselen diğer ilçeler ise sırasıyla Çubuk, Sincan, Polatlı ve Elmadağ olarak belirlendi.

Ankara’daki ilçelerin kiralık konut metrekare fiyatlarına bakıldığında ise yüzde 39,2 artışla Polatlı ilk sırada yer aldı. Başkent’in kiralık konutta metrekare fiyatına göre en çok değerlenen ilçeleri sırasıyla Pursaklar, Altındağ, Kazan ve Gölbaşı olarak belirlendi.

Türkiye genelinde satılık konut metrekare fiyatı en çok artan il Yozgat

sahibinden.com’un Emlak Endeksi verilerine göre 2016’da ülke genelinde satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ili yüzde 29,2’lik artışla Yozgat oldu. Yozgat’ı Mardin, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale izledi. Geçtiğimiz yıl satılık konutlarda fiyatı en çok düşen iller ise sırasıyla Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Ankara ve Siirt olarak belirlendi.

Verilere göre geçtiğimiz yıl kiralık konut metrekare fiyatı en çok artan il ise Van oldu. Van’da 2016 yılında kiralık konut metrekare fiyatı yüzde 26,3 arttı. Van’ı sırasıyla Bitlis, Şanlıurfa, Ardahan ve Sinop takip etti. 2016 yılında kiralık konut metrekare fiyatı en çok düşen iller ise sırasıyla, Bingöl, Osmaniye, Iğdır, Bayburt ve Bilecik oldu.

2016’da satılık konut için en çok Beylikdüzü’ne kiralık konut için de Kadıköy’e bakıldı

sahibinden.com verilerine göre Türkiye genelinde en çok satılık konut bakılan ilçe İstanbul Beylikdüzü olarak belirlendi. Beylikdüzü’nü Bursa’nın büyük ilçelerinden Nilüfer takip etti. Ülke genelinde 2016 yılında en çok satılık konut bakılan 3. ilçe ise Ankara Etimesgut olarak belirlendi. Etimesgut’u sırasıyla yine Ankara’da Keçiören ve İstanbul’da Esenyurt izledi.

Verilere göre İstanbul özelinde 2016 yılında en çok satılık konut ilanı bakılan ilçe Beylikdüzü olurken, Beylikdüzü’nü Esenyurt, Pendik, Maltepe ve Kadıköy izledi. İstanbul’da en çok kiralık konut bakılan ilçeler ise sırasıyla Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe ve Pendik oldu.

ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109