20 yıl vadeli konut satışı başlıyor

Bankalar 240 ay vadeli ev finansmanı sağlayacaklar. Kampanya 01 ŞUBAT 2017 tarihinde başlayacak ve 31 MART 2017 tarihinde sona erecek.

20 yıl vadeli konut satışı başlıyor
20 yıl vadeli konut satışı başlıyor

Bankalar 240 ay vadeli ev finansmanı sağlayacaklar. Kampanya 01 ŞUBAT 2017 tarihinde başlayacak ve 31 MART 2017 tarihinde sona erecek. 

Konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimlerin ardından son aylarda konut piyasasında hızlı bir canlanma olmuştu. Gerek bankalar gerekse de inşaat şirketleri faiz oranlarında indirim yapmıştı. Emlak Konut yeni bir kampanya daha başlatıp konut kredisinde 20 yıl vadede düşük faiz oranı sunmak için çalışma başlattı.

Faiz oranları 20 yıl vadede düşebilir

Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Emlak Konut yetkilileri iştirak yaptıkları konut markalarından da 20 yıl vade çalışmasıyla ilgili destek istedi. Sektör temsilcilerinin de sıcak baktığı bu uygulamanın hayata geçmesi durumunda konut kredinizi 240 ay yani 20 yıl vadeye yayabileceksiniz. Aslında hali hazırda bankalar ve kredi kullanıcıları pek sıcak bakmasa da, 20 yıl vade seçeneği var ancak pek tercih edilmiyor. 20 yıl vadede faiz oranı düşerse kredi taksitlerinde daha belirgin bir indirim olur. Bu da kredi taksiti yüksek gelenler için cazip gelebilir.

120 ayda faiz oranları %0,88'e kadar geriledi

Mevcut durumda 120 ay vadede faiz oranları %0,88'e kadar gerilediği için 240 ay vadeli kredi cazip görünmüyor. Örneğin 120 ay vadeli 100.000 TL kredinin aylık taksitleri %0,90 faiz oranıyla 1.360 TL iken, 240 ayda 1.220 TL'ye geriliyor. Yani 140 TL'lik bir fark var. Bu yüzden 240 ayı seçmek mantıklı değil. Ancak faiz oranı düşerse 15 ya da 20 yıl vade cazip gelebilir. Yaşı genç olanlar ya da yüksek taksit nedeniyle beğendiği evi almakta zorlananlar için bu kampanya cazip gelebilir.


20 yıl vadeli konut kredisi için detaylar belli oluyor
20 yıl vadeli konut kredisi ile ev almak isteyen vatandaşlar için yeni bir umut kapısı olacak. Gayrimenkul sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Emlak Konut GYO, şubatın ilk haftası itibariyle 20 yıl vadeli konut kredisi için harekete geçmeyi planlıyor. Vadenin artması ile kredi faizinin fazlalaşmasının da önüne geçmek isteyen yetkililer, bu imkanlarla birlikte konut satışlarında artış yaşanmasını umuyor. İşte 20 yıl vadeli konut kredisi hakkında bazı detaylar
Emlak Konut GYO önderliğindeki kampanyanın şubat ayının ilk haftası başlaması ve mart sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Hürriyet’in önceki gün duyurduğu bu kampanya ile markalı konutlar ilk kez 20 yıl (240 ay) vade ile satılacak. Sektör temsilcileri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir kampanya atağı başlatmıştı. Yeni kampanyada ise faiz oranları Ağustos 2016’da yapılan ilk kampanyaya oranla daha da avantajlı olacak. Geçen yıl 120 ay 0.70 faiz oranı ile satış yapılmıştı. Bu defa 120 ayda 0.50’den düşük faiz oranı hedefleniyor. 240 ayda ise 0.70 civarı için çalışılacak.

EN BÜYÜK AVANTAJ

Önceki gün gayrimenkul sektörü temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Biz ülke ekonomisine destek olmak için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası önemli bir kampanya başlatmıştık. Şimdi ikinci adımı atıyoruz. Burada vadeyi uzatıp, faizi daha da düşürmeyi hedefliyoruz. Emlak Konut, bankalar ve gayrimenkul geliştiren firmalar hepsi üzerine düşen fedakarlığı yapacak. Ev almak hiç bu kadar avantajlı olmamıştı. 45-50 gün sürmesi beklenen yeni kampanya ile alt ve orta gelirli vatandaşın da ev sahibi olmasını hedefliyoruz” dedi. Kurum, 15 bin konutun bu kampanya ile satışa çıkacağını söyledi. Kampanyayı değerlendiren Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, “240 ay vade ile taksitler düşecek ve orta gelirlinin ev sahibi olmasının yolu açılacak. Bu kampanyaya ilk destek vermesi gereken de devlet bankaları” dedi.

"PİYASANIN CANLANMASINA OLANAK SAĞLAYACAK"

Destek Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, konutta vadelerin 20 yıl uzatılmasının konut piyasasını canlandıracağını ve büyümeyi de azımsanmayacak ölçüde destekleyeceğini kaydetti.

Göksu, Emlak Konut GYO tarafından 20 yıl vade ve yüzde 0,70'in altında düşük faizle konut satışı dönemine hazırlanıldığını, kampanyanın tüm detaylarının henüz açıklanmadığını kaydetti. 

Faizlerin düşmesinin geçen yıl konut satışlarını artırdığına değinen Göksu, "Emlak Konut tarafından atılan adım konut piyasasını canlandıracak ve büyümeyi de azımsanmayacak ölçüde destekleyecektir." " dedi. 

Göksu, konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesinin sektördeki canlılığı artırdığını ve büyümeye olumlu katkı sağladığını ifade ederek, bunun, ipotekli konut satışlarındaki artıştan görülebileceğini bildirdi. 

Kredi maliyetlerindeki düşüşün konut kredisi kullanımını cazip hale getirdiğini, bu durumun ülke ekonomisine güvenin artarak devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Göksu, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"TCMB'nin düzenlemelerinden destek bulan konut piyasası bu kez Emlak Konut GYO'nun vade ve faiz hamlesiyle 2017'de de destek bulmayı umuyor. Detaylarının henüz açıklanmadığı projede hem düşük faiz hem de uzun vade avantajı dikkati çekiyor. Projeye göre, 20 yıl (240 ay) vade ve düşük faizle konut satışı yapılması planlanıyor. Bilindiği gibi, uzayan vade ile taksit tutarları düşüş gösteriyor. Ayrıca yapılan açıklamada, henüz resmiyet kazanmamakla birlikte faizlerin de yüzde 0,70 ve altına çekilmesi için bankalarla görüşmeler yapılacağı belirtildi." 

Göksu, faiz oranlarının uzun vadede yüzde 0,70'in altına çekilmesinin maliyeti büyük oranda azaltacağını kaydederek, dar ve orta gelirlilere de hitap edebilecek bir düzenlemede satışlardaki artışla birlikte konut piyasasında daha güçlü bir canlanma görülebileceğini, bunun da büyümeyi de azımsanmayacak ölçüde destekleyeceğini bildirdi. 


20 Yıl Vadeli Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar
20 Yıl Vadeli Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar Emlak GYO ve GYODER ile yapılan anlaşma neticesinde 240 ay vadeli ev finansmanı sağlayacaklar. Kampanya 01 ŞUBAT 2017 tarihinde başlayacak ve 31 MART 2017 tarihinde sona erecek. Uzun vadeli düşük faizli konut kredisi veren bankalar sayesinde birçok vatandaş kira öder gibi ev sahibi olacak..
2017 yılında Emlak GYO, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği ve GYODER tarafından bankalar ile yapılacak olan anlaşma neticesinde 20 Yıl Vadeli Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar sayesinde dar gelirli vatandaşa 240 ay vade ile ev satın alma imkanı sağlanacaktır.


KAMPANYA BAŞVURULARI 01 ŞUBAT – 31 MART 2017 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
01 Şubat 2017 tarihinde başlayarak 2 ay süresince devam edecek olan 20 yıl vadeli düşük faizli konut kredisi kampanyasına vatandaşların aşırı ilgi göstermesi bekleniyor. 20 Yıl Vadeli Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar arasında öncelikle 2 bankanın anlaşma sağladığı öğrenildi.  Dernek başkanlarınca Yine kamu bankaları ile birlikte özel bankalarda projeye destek sağladığı bilgisi verildi. Konut kredisi çeken vatandaşın diğer kredilere oranla borcuna sadık olduğu, bir bankadan konut için finansman imkanından yararlananların bankaya ait diğer olanakları da kullandığı, her ay disiplinli bir şekilde ödeme yaptığı bankalarında bu sayede kazanç sağladıkları, bu sebeple 20 yıl vadeli konut kredisi verme konusunda istekli olduklarını vurguladı.

Şuan ülkemizde Şekerbank 15 yıl vadeli, Garanti Bankası Kiracıya Mortgage Kampanyası ile 20 yıl, Denizbank 240 ay taksitli kampanyası ile bu vadede kredi vermektedirler. Ancak bu banklarının tümünün faiz oranları %1 seviyesinin üzerindedir. Bu uygulama ile Türkiye’de en uzun vadeli ve en düşük faizli konut kredisi imkanı sağlanmış olacak.

Bankalardan ev finansmanı için kredi çeken vatandaş, o bankaya ait kredi kartını, mevduat hesabını da kullandığı gibi, evi için sigorta, ailesi için bireysel emeklilik, aracı için kasko, çocukları için ileriye dönük bireysel emeklilik, aile bireyleri için ek banka kartları da kullanmaya başlamaktadır. Bankalar her ne kadar, düşük faizli kredi vermeleri durumunda, kârdan zarar etmeleri söz konusu olsa da, diğer kullanımlar sayesinde bankaların herhangi bir kaybı olmayacağı söylenmektedir.

20 YIL VADE İLE KİRA ÖDER GİBİ EV SATIN ALIN
20 yıl vadeyle düşük faizle kira öder gibi konut sahibi olmak isteyen vatandaşın, bu projeye destek vereceği, yüksek oranda başvuru yapılacağı beklenirken, bazı vatandaşlarımız bu konuda 20 yıl boyunca borç ödemenin korkutması nedeniyle çekimser davranacağı söyleniyor. Ev almak için parası olmayan veya elinde küçük  bir sermayesi bulunan vatandaşın ise, projeye konut satın almak için ilgi göstereceği bekleniyor.2017 yılında mortgage ve ev kredilerinin düşüp düşmeyeceğini bu haberimizde anlatmıştık.

Daha önceden %1 seviyelerinde 10 yıl vadeli konut kredisi çeken vatandaşın ise, bu proje ile yapılandırma ve refinansman başvurusu yapabileceği değerlendiriliyor. 20 Yıl Vadeli Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalara başvuru 01 Şubat 2017 tarihinde başlayacak ve bu tarih gelmeden önce vatandaşın evraklarını hazırlaması tavsiye ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109