Yine Türkler ve yine bir ilk! 4.6 milyon Euro'ya denizaltılı katamaran yapılacak

Yine Türkler ve yine bir ilk! 4.6 milyon Euro'ya denizaltılı katamaran yapılacak

Yine Türkler ve yine bir ilk! 4.6 milyon Euro'ya denizaltılı katamaran yapılacak
Yine Türkler ve yine bir ilk! 4.6 milyon Euro'ya denizaltılı katamaran yapılacak Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Brilliant Boats şirketi, dünyada ilk olacağı belirtilen denizaltılı katamaranı yapmak için çalışmalara başladı. Projesi tamamlanan katamaranın yapımına 1 hafta içinde başlanacak. İsmi sır gibi saklanan bir İngiliz işadamına 2 adet yapılacak katamaran toplam 4 milyon 600 bin Euro'ya mal olacak.

Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Brilliant Boats şirketi, denizaltı taşıyan katamaranın yapımına Antalya serbest bölgesinde bulunan tersanede başlıyor.

İsmi sır gibi saklanan bir İngiliz işadamına yapılacak 2 katamaranın 14 ay sonra denize indirilmesi planlanılıyor. İngiliz işadamı tarafından çizgi film karakteri ''Thunderbird-2'' ismi verilen katamaranların her birinin 2 milyon 300 bin Euro'ya mal olacağı belirtildi.

BİN METRE DERİNLİĞE İNECEK
Soruları yanıtlayan Brilliant Boats şirketinin üst yöneticisi (CEO) Michael Schutte, denizaltı taşıyan katamaranın müşterinin isteği doğrultusunda yapıldığını ifade etti. Katamaranın hayli lüks olacağını ifade eden Schutte, şöyle konuştu:

''Katamaranın arka kısmında bulunan 3 yolcu kapasiteli Triton 3000 denizaltısı bin metre derinliğe inebilecek kapasitede olacak. Denizaltılar Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak. Bu denizaltılar şahsa ait dünyanın en iyi denizaltılarından olacak. Denizaltının iniş ve çıkışı için özel tasarım 12 ton ağırlığında hidrolik platform dizayn ettik. Gövde malzemesi alüminyumdan yapılacak olan katamaranlar 20 metre uzunluğunda olacak ve 54 ton ağırlığında olmasına rağmen 26 deniz mili hıza ulaşabilecek. Katamaranda ayrıca salon, mutfak, çalışma odası, kaptan köşkü, yatak odaları, banyolar bulunacak.''

Schutte, katamaranların İngiliz işadamının isteği doğrultusunda birinin Güneyyarım Küre'de diğerinin ise Kuzeyyarım Küre'de bulunacağını belirterek, ''Müşterilerin isteği doğrultusunda, imkansız denilen herşeyi yapabiliriz. İnsanların hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz.'' dedi.

Dünyanın ilk sualtı oteli projesi H2OME Poseidon Resort'un da mimarı olan ve çılgın projelere imza atması nedeniyle ''Bay İmkansız'' olarak bilinen Schutte'nin ekibi ise Türk mühendis, mimar ve yat tasarımcılarından oluşuyor. Türk mühendislerden oluşan ekip, dünyanın çeşitli ülkelerine askeri botlar ve kişilerin özel istekleri sonucu helikopter pistli yat ve katamaranlar yapıyor.
HTEKONOMİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER