Yetkili servislere servet ödemeyin

Yetkili servislere servet ödemeyin

Yetkili servislere servet ödemeyin
Yetkili servislere servet ödemeyin!  Araçlarda periyodik bakımının en hesaplı yollları!
Otomobil satışlarında kâr marjları düşünce asıl kârlılık servislere kaydı. Artık bayiler en önemli kârlarını servislerden yapıyorlar. Periyodik bakımlar, arıza bakımları, kasko sigorta, yedek parça değişimi gibi konularda yüksek kazanç elde ediyorlar. Bayi olmak için yapılan plaza yatırımının 3-4 milyon TL’lere ulaştığını düşünülürse bu paranın bir yerlerden çıkması gerekiyor. Otomobil satışlarında eskiden olduğu gibi yüzde 10-15’lere ulaşan kârlılıklar yok. Neredeyse yüzde 2 kâr oranıyla çalışılıyor. Birçok bayi hedeflerini tutturmak için neredeyse hiç kâr etmeden otomobil satıyor.

İşte bu aşamada devreye servis hizmetleri giriyor. Zaten yüzde 100'e yakın kazanç da bu aşamada devreye giriyor. Bu yüzden aracınızı yetkili servise her götürmenizde karşınıza yüklü bir fatura çıkıyor.

"MUTLAKA YETKİLİ SERVİSE GİDİLMELİ"
Öncelikle şunu anımsatmakta yarar var. Her ne olursa olsun aracınızı yetkili servise götürmenizde yarar var. Sanayi sitelerindeki “tamirhaneleri” önermemiz mümkün değil. Özellikle de periyodik bakımlarda. Unutmayın ki, aracınızın güvenliği ve sağlam tamiri sizin, aileniniz ve diğer sürücülerin  can güvenliği ile doğru orantılıdır. Peki ne yapmalı… Hem yetkili servisi kullanıp hem de işi daha ekonomik boyuta nasıl getirmeli…

BU İPUÇLARINA DİKKAT!
İşte size bu konuda verebileceğimiz önemli ip uçları:

1)Rekabetin bu kadar yoğun olduğu bu ortamda aracınızı periyodik bakıma götürmeden önce servis yetkilisinden bakım hakkında ayrıntılı bir bilgi alın.
2)Aracınıza ne gibi işlemler yapılacağını bunların karşılığında ne ödeyeceğinizi servise aracınızı bırakmadan öğrenin.
3)Bu rakamı öğrendikten sonra pazarlık yapmaktan çekinmeyin.
4)Pazarlık yaptıktan sonra diğer servisleri de arıyıp aynı işlem için ne ödeyeceğinizi öğrenin.
5)Şehir merkezinde bulunan büyük bayilerden fiyat aldıktan sonra şehir merkezinden daha uzakta olan bayilerle de konuşun. Onların sizlerle daha yakından ilgilendiğini göreceksiniz.
6)Şehir merkezinden uzaktaki bayilere ‘aracımı siz getirip-götürür müsünüz’ diye teklif edin. Ücretsiz Kabul edeceklerdir.
7)Periyodik bakımda neler yapılacağıını öğrendikten sonra size göre gereksiz gördüğünüz bazı maddeleri çıkartabilirsiniz.
8)Şunu unutmayın aracınızı servise bıraktığınız zaman kadere boyun eğmek durumunda değilsiniz. Herşeyi önceden sorun ve ayrıntılı bilgileri alın.
9)Servislerle ilgili sorununuz olursa mutlaka genel müdürlüğe ulaşın ve şikayet edin.  Sektör dergilerine ve etkili internet sitelerine durumu bildirmeyi  ihmal etmeyin.
10) Servise götürmeden once alacağınız bakım ve ücret listesini diğer servislerden alacağınız liste ile mutlaka karşılaştırın. Farkıllık olmaması gerekir. Eğer fark varsa mutlaka nedenini sorun.
habertürk.com


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109