Yeşil pasaport ihracatcının yüzünü güldürdü

Yeşil pasaport ihracatın yüzde 80’inde vize sorununu ortadan kaldırdı

Yeşil pasaport ihracatcının yüzünü güldürdü
 Yeşil pasaport ihracatcının yüzünü güldürdü

Yeşil pasaport ihracatın yüzde 80’inde vize sorununu ortadan kaldırdı
Uzun yıllardır yeşil pasaport talebinde bulunan ihracatçılar 1 ay önce, 128 ülkeye vizesiz ihracat yapma fırsatını yakaladı.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, her gün çok sayıda ihracatçıya yeşil pasaport verildiğini, yeşil pasaport ve hem çeşitlendirilen hem de arttırılan teşvikler ile ihracatın daha da ivme kazanmasını beklediklerini kaydetti.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Tarakçıoğlu, Türkiye’nin 2016 yılında bütün olumsuzluklara rağmen ihracatta başarılı bir yılı geride bıraktığını kaydetti.

2016 yılında Ege İhracatçı Birlikleri’nden kayda alınan ihracat rakamının 10,9 milyar dolar olduğuna işaret eden Tarakçıoğlu, “Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri Sektörü ise; Türkiye geneli 4,1 milyar dolar olarak gerçekleştirdi. Birliğimizden gerçekleşen ihracat ise yüzde 11 artış ile 604 milyon dolar seviyesine ulaştı” diye konuştu.

Nurettin Tarakçıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurtdışında yaptıkları temaslarda Türkiye’de seçilmiş hükümetin görev başında olduğunu, işlerin yolunda olduğunu ve Türk ihracatçısının rekabetçiliğiyle, anlaşılan kalitedeki malları zamanında yükleme konusunda bir sıkıntı yaşamadığını anlatma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörlerinde yaşanan sorunlara çözüm getirilebilmesi ve ihracatımızın önündeki engellerin kaldırılması için Ekonomi Bakanlığı, Orman Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliğine gittikleri bilgisini paylaşan Tarakçıoğlu, şöyle devam etti: “Sene başında ihracatta konteyner tartım işlemlerinde yaşanan sorunlar ile ilgili olarak, üyelerimizin yaşadıkları sıkıntılar ve öneriler gerekli kurumlara iletildi vefarklı uygulamaların ortadan kaldırılması sağlandı.”

Design İzmir Projesine destek çağrısı

Ege Bölgesi’nin mobilya ihracatını arttırmak, yabancı pazarlarda İzmir Mobilyasının tasarım ve kalitesini tanıtmak üzere Design İzmir projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Tarakçıoğlu, Design İzmir’in önümüzdeki süreçte tanıtım faaliyetlerini arttırarak devam edeceklerini ifade ederek, mobilya ihracatçısı firmaları Design İzmir projesine destek olmaya çağırdı.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında, 2017 yılı bütçesi 2 milyon 825 bin TL olarak benimsenirken, 2017 yılı çalışma programı da kabul edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109