Uzan`ın zulası patlayacak mı ?

Murat Demirel’in 22 milyon dolarını getiren TMSF, Uzanlar’ın başta Polonya ve Ürdün olmak üzere yurt dışındaki varlıklarının da peşine düştü.

Uzan`ın zulası patlayacak mı ?
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Murat Demirel'in, Cayman Adaları'ndaki 22 milyon dolarlık gizli hesabını 15 yıl sonra Türkiye'ye getirmeyi başaran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), batık bankacıların yeni zulalarını arıyor.

TMSF, son dönemde tahkim davalarını kaybeden Uzanlar'ın yurt dışındaki mal varlıklarının peşine düştü. Bu çerçevede Uzan Ailesi'nin zulalarının ve gizli servetlerinin izi dört ülkede aranıyor. Araştırılan ülkelerin başında Ürdün ve Polonya geliyor.

Özellikle Ürdün'de bir çok şirketin kontrolünün Uzan Ailesi'ne ait olduğunu belirleyen TMSF, bu ülkede tahkim davalarının masraflarını tahsil için alacak davası açtı. Polonya'da da açılan dava Türkiye lehine sonuçlandı. Polonya'dan önümüzdeki günlerde Uzanlar'ın gizli hesaplarından ve mal varlıklarından ilk etapta 5 milyon dolarlık paranın Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor. Fransa ve Güney Kıbrıs'ta ise incelemeler sürdürülüyor. Bu ülkelerde de somut bilgi ve belgelere ulaşılması halinde alacak davaları açılacak.

Batık bankacıların 10 mİlyar $'ı yurt dışında

TMSF, Uzanlar'ın dışında diğer batık banka patronlarının da yurt dışındaki mal varlıklarını araştırıyor. Bu çerçevede, el konulan bankalardan yurt dışına yapılan transferlerin izi sürülüyor.

Batık bankalardan yapılan para transferlerinin birçok ülkede dolaştırılarak izinin kaybettirilmeye çalışıldığı tespit edildi. Para transferleri baz alındığında batık bankacıların yurt dışında yaklaşık 10 milyar dolar kaynağı olduğu tahmin ediliyor.
internetsonhaber.com

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2012, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109