Uluslararası piyasaya raf üreten Türk firması Çinliler'in işlerini bir bir kapıyor

Uluslararası piyasaya raf üreten Türk firması Çinliler'in işlerini bir bir kapıyor

Uluslararası piyasaya raf üreten Türk firması Çinliler'in işlerini bir bir kapıyor
Türk firma Çinliler'in kabusu oldu
Uluslararası piyasaya raf üreten Türk firması Çinliler'in işlerini bir bir kapıyor

Geçtiğimiz aylarda Çinlilerin elinden Suudi Arabistanlı firmayı kaparak ülkenin ecza depolarını raflayan Temesist, bu kez Hollandalı bir firmayı Çinliler kaptı. Ünlü yapı market zincirlerine raf tedarik eden Hollandalı bir firma ile anlaşan Temesist, 20 milyon euroluk iş hacmi gerçekleştirecek.

Senegal, Azerbaycan, Kazakistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Temesist Genel Müdürü Halil İbrahim Gül, “Çinliler ile çalışan Suudi Arabistan’ın işleri aldık. Sağlık Bakanlığı Ürdün’deki ecza depolarının yapımını bize verdi. Ürün ve hizmetimizden memnun kaldı ve şimdi tüm ülkedeki ecza depoları işini bize verdi” dedi. Halil İbrahim Gül, şimdi de Çinliler ile çalışan Hollandalı bir firmanın işlerini aldıklarını açıkladı.

Hollandalı firma da tercih etti
Suudi Arabistan’ın ardından Hollandalı bir firmayı da Çinlilerin elinden aldıklarını söyleyen Halil İbrahim Gül, “Suudi Arabistan’da Çinliler ile çalışıyordu. Ancak Çinlilerin son zamanlarda kalitede istikrarı tutturamaması nedeni ile, müşteri kaybetmeye başladı. Son örneği ise yine biz yaşadık. Practiker, Bauhouse gibi dünyaca ünlü Yapı Marketlerinin raflarını tedarik eden Hollandalı bir firmanın işlerini üstlendiklerini üstlendik. İlk aşamada 2 milyon euroluk anlaşma imzaladık. Ancak önümüzdeki yıllarda bu rakam 20 milyon euroya kadar çıkacak. Şu an, önümüzdeki yıllara ilişkin birlikte planlama yapıyoruz” diye konuştu.

Bilecik yatırımı ikiye katlanacak
Hollandalı firmanın Temesist’i başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve Orta Asya’da bir üs olarak gördüğünü ifade eden Halil İbrahim Gül, “Firma, bizim üzerimizden bölge ülkelere yayılacak” dedi. Bilecik’te 1 milyon lira yatırımla faaliyete geçen fabrikaya ek olarak bir o kadar daha yatırım yapacaklarını kaydeden Gül, “Bilecik fabrikamız 5.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 16.500 metrekarelik bir alanda kurulu. 2011 yılında bu fabrikamıza 5.000 metrekarelik bir kapalı alan daha ilave yapacağız. Ve bu ek fabrikamızda sadece Hollandalı firma için üretim gerçekleştireceğiz” dedi. İhracat yaptıkları ülke sayısının 30’un üzerine çıktığını da belirten Halil İbrahim Gül, bugüne kadar ürettikleri ürünlerin yüzde 30’unu ihraç ettiklerini, hedeflerinin bu rakamı yüzde 50’e çıkarmak olduğunu kaydetti.

Temesist Irak’ta Amerikalılara raf giydirecek
Kazakistan’daki projenin de hızlı bir şekilde sürdüğüne dikkat çeken Halil İbrahim Gül, Kuzey Irak’ta da iş aldıklarını belirtti. Gül, “Kuzey Irak’ta da giydirme raf sistemi uygulayacağız. Bağdat Havalimanı ‘Free Shop’unda yer alan Amerikalı bir firmanın mağazasına raf sistemi kuruyoruz. Buradan hareketle firmanın dünya genelindeki tüm Free Shop mağazalarına biz raf sistemimizi döşeyeceğiz” dedi.

Tasarruflu raf getirdi
İnsansız çalışan akıllı raf sistemleri üreten Avusturyalı BT-Anlagenbau şirketinin Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını söyleyen Halil İbrahim Gül, “Türk firmalarına tasarruf imkânı sunacak olan yeni ürünümüz için firmalarla görüşmeye başladık” dedi.Gül, “Bu sistem günlük yüklemesi fazla olan bütün sektörlerde kullanılabilecek. Tek düğmeye basarak depodaki mallar sınıflandırılabilecek ve zamandan da tasarruf edilmiş olacak” diye konuştu.Nisanda market rafları üretimine gireceklerini anlatan Gül,  bu rafları iç piyasa dışında ağırlıklı olarak Afrika ülkelerine ihraç etmeyi planladıklarını kaydetti. Öte yandan Suudi Arabistan’da Sağlık Bakanlığı’nın ilaç depolarındaki rafları yaptıklarını belirten Gül, İtalyan firmalara da raf sattıklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER