Türkiye’nin en iyi şirketleri belirlendi

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini açıkladı.

Türkiye’nin en iyi şirketleri belirlendi
 Türkiye’nin en iyi şirketleri belirlendi
Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini açıkladı. Mükemmel işveren olabilme özelliğine sahip şirketlerin belirlendiği araştırmada, 162 şirketten 85 bin çalışan temsil edildi.

Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırmasına 162 şirket katıldı. 84 şirketin aday olduğu araştırmada çalışan odaklı yönetim anlayışı ile insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 32 şirket ödül almaya hak kazandı. Çalışmada; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi beş Great Place to Work felsefesine ait boyut analiz edildi. Ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2.000 ve 2.000 üzeri olmak üzere beş kategoride verildi.

20-50 Best Small Workplaces birincisi Canpa


En iyi işverenlerinin açıklandığı listede, “20-50 Best Small Workplaces” kategorisinde Canpa birinci sırada yer aldı. İkinci Udemy olurken, üçüncü sıraya Borlease Otomotiv yerleşti. 50-250 çalışan sayısı kategorisinde birinciliği Gittigidiyor/eBay göğüslerken, ikinci Johnson Wax, üçüncü Mercedes Benz Finansal Hizmetler oldu. Gittigidiyor/eBay, aynı zamanda özel ödül kategorisinde “Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi” ödülü almaya hak kazandı.

250-500 çalışan sayısı kategorisinde AbbVie ilk sırada


250-500 çalışan sayısı kategorisinin ilk sırasında AbbVie yer alırken, ikinci Novartis, üçüncü AstraZeneca oldu. 500-2000 çalışan sayısı kategorisinde 3M ilk sıradan listeye girdi. Decathlon ikinci, Sahibinden.com üçüncü olarak ödül almaya hak kazandı. AbbVie, “Yaşam Boyu Öğrenme” özel ödülünü de layık görüldü.

2.000 ve üzeri çalışan sayısı kategorisinin lideri Vodafone


2.000 ve üzeri çalışan sayısı kategorisinde birinciliğe, aynı zamanda özel ödül kategorisinde Diversity ve İnsan Kaynaklarında Dijital Dönüşüm ödülü alan Vodafone layık görüldü. Hilton bu kategorinin ikincisi, Kuveyt Türk Katılım Bankası ise üçüncüsü oldu.

Listeye giren şirketlerde çalışanlarının %82’si şirketlerine güveniyor


En İyi İşveren unvanı alan şirketlerde çalışanların %82’si çok iyi bir iş yerinde çalıştıklarını ifade ediyor. Liste dışı kalan şirketlerde bu oran %65. Great Place to Work modelinin 5 boyutunun derinlemesine incelendiği araştırmada; en düşük oran yüzde 71 ile hakkaniyet boyutu. En güçlü sonuçlar ise yüzde 84 ile gurur boyutu başlığında alındı.

Yöneticiler, çalışanlara insan olarak değer vermeli


Araştırma sonuçlarını değerlendiren Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Türkiye'nin En İyi İşverenleri; iş ve özel hayat dengesini koruyan, acil ihtiyaç halinde çalışanlarını destekleyen, fiziksel ve psikolojik sağlığı önemseyen uygulamaları başta olmak üzere tüm alanlarda liste dışı şirketlere göre daha iyi sonuç aldılar. Çalışanının şirkette aldığı pozisyona, şirket için ne yaptığına ve kim olduğuna bakmaksızın ‘Herkes için’ mükemmel iş yeri kültürü tasarlayan şirketler, ortalama düzeyde bir güven kültürünü sağlayabilmiş şirketlere göre daha hızlı büyüyor. Bir iş yerinin mükemmel olabilmesi için her şeyden önce yöneticilerinin yetkin olmaları, söylediklerinin arkasında durmaları ve çalışanlara insan olarak değer vermeleri gerekiyor.” dedi.

2018 Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesi:


20-50 Best Small Workplaces

1. Canpa

2. Udemy

3. Borlease Otomotiv

4. İz İletişim

5. Vector Barkod ve Bilgi Teknolojileri

50-250 çalışan sayısı kategorisi

1. Gittigidiyor/eBay

2. Johnson Wax

3. Mercedes Benz Finansal Hizmetler

4. Socar

5. Doğuş Holding

250-500 çalışan sayısı kategorisi

1. AbbVie

2. Novartis

3.AstraZeneca

4.Magna Seating Türkiye

5. Kariyer.net

6.Boehringer Ingelheim

7.Nielsen Araştırma Hizmetleri

8.Hilti

9.Organik Kimya

10. Fevzi Gandur Group

11. Merck & Sharp Dohme İlaç

12. Eczacıbaşı İlaç Pazarlama

500-2000 çalışan sayısı kategorisi

1. 3M

2. Decathlon

3. Sahibinden.com

4. Glaxo Smith Kline

5. Hayat Varlık Yönetimi

2000+ çalışan sayısı kategorisi

1. Vodafone

2. Hilton

3. Kuveyt Türk Katılım Bankası

4. H&M

5. Turkcell Global Bilgi

Özel Ödüller:


Yaşam Boyu Öğrenme: AbbVie

İş-Yaşam Dengesi: Novartis

Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi: Gittigidiyor /eBay

Diversity: Vodafone

Toplumsal Paylaşım: Hilton

İnsan Kaynaklarında Dijital Dönüşüm: Vodafone

Sektör Özel Ödülleri:

Finans'ın En İyi İşvereni: Kuveyt Türk Katılım Bankası

IT'nin En İyi İşvereni: Udemy

Pharma’nın En İyi İşvereni: AbbVie


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109