Türkiye`nin `bor stratejisi` açıklanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Bakan Albayrak bu yıl başından beri dile getirdiği "bor stratejisi"nin detaylarını aktaracak.

Türkiye`nin `bor stratejisi` açıklanacak
 Türkiye`nin `bor stratejisi` açıklanacak 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden  edindiği bilgiye göre, Bakan Albayrak bu yıl başından beri dile getirdiği "bor  stratejisi"nin detaylarını aktaracak.

 
Strateji kapsamında, Türkiye'deki bor rezervlerinin yüksek katma  değerli ürün haline getirilmesi noktasında, dünyanın bu alandaki en ileri  teknolojisinin transferi de sağlanacak. Söz konusu teknoloji transferi için,  yarın bir de imza töreni gerçekleştirilecek.

 
Bakan Albayrak, bu yıl şubat ayında yaptığı açıklamasında, bor madeni  için dünyada yetkin kurumlarda çalışan uzmanlarla bir ekip kurduklarını  belirterek, "Bor madeninde bu yıl çok önemli hamleler yapacağız. Bu konuda  dünyada yetkin, çok önemli kurumlarda çalışmış uzmanlarla bir ekip kurduk.

Bu  arkadaşların da ekibimize katılmasıyla birlikte, çok yoğun bir çalışmayla bu yıl  borun katma değerli ve stratejik ürüne dönüştürülmesi kapsamında çok önemli 2-3  tesisle ilgili açıklamalarımız olacak. Borun sadece kilosu 500, 10 bin dolar veya  30 bin dolarlık stratejik ürüne dönüştürülmesinde değil, bu proje kapsamında  yerli ve milli işbirliğiyle ülkemizin kulağına hoş gelecek, gururunu kabartacak  güzel adımlar da atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109