Türk zeytinyağı Japon sofralarının baş tacı

Zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye, zeytinyağını katma değere dönüştürmek için tanıtım atağını kesintisiz sürdürüyor.

Türk zeytinyağı Japon sofralarının baş tacı
 Türk zeytinyağı Japon sofralarının baş tacı
Zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye, zeytinyağını katma değere dönüştürmek için tanıtım atağını kesintisiz sürdürüyor.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtmak ve ihracat pazarlarını genişletmek amacıyla yürüttüğü tanıtım çalışmalarına Japonya'yı da ekledi.

7-10 Mart 2017tarihleri arasında Chiba/ Japonya'da 42.'si düzenlenen ve Türkiye Milli Katılım organizasyonu EİB tarafından gerçekleştirilen Foodex Japan 2017 Fuarı'nda, stant açarak Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, ziyaretçilere Türk zeytinyağı tadımı yaptırdı.

2017 yılının geride kalan diliminde Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki gıda fuarlarında Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, Uzakdoğu'da zeytinyağı tüketiminin hızla arttığını büyüyen pastadan Türk zeytinyağı sektörünün daha büyük dilim alması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin 2015/16 sezonunda Japonya'ya 3 milyon 825 bin dolarlık zeytinyağı ihraç ettiğini ifade eden Gündeş, "Japonya 130 milyon nüfuslu, gıda ihtiyacının büyük bölümünü, zeytin ve zeytinyağı ihtiyacının ise tamamını ithalatla karşılayan bir ülke. Japonya yıllık 60 milyon dolarlık zeytinyağı ithal eden bir ülke. Japonya'ya ihracatımız, 2015/16 sezonundazeytinyağı rekoltemizin azlığı nedeniyle bir önceki döneme göre gerilese de, önümüzdeki dönemde Türkiye'deki zeytinyağı rekoltesi artışıyla birlikte ihracatımızın katlanarak artabileceği, çok yüksek potansiyele sahip bir ülke konumunda" diye konuştu.

ZZTK Başkanı Gündeş, Türk gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore pazarlarında tanıtılması amacıyla 2016 yılında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından hayata geçirilen Turquality Projesi ile Türkiye'nin Uzakdoğu'ya zeytinyağı ihracatının önemli artış göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Foodex Japan 2017 Fuarı'nda ZZTK standını Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez ve Tokyo TicaretMüşaviri Süleyman Mete Özbalaban ziyaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109