Türk Telekom'dan herkese fiber internet!

Türk Telekom, bugün düzenlediği toplantı ile "her eve fiber internet" müjdesi verdi... İşte detaylar

Türk Telekom'dan herkese fiber internet!

Fiber altyapıya olan yatırımına hız veren Türk Telekom, 81 ili kapsayan fiber altyapısı ile halihazırda 730 bin haneye ulaşmış durumda. Şirketin yeni hedefi ise 2012 sonu itibariyle bu rakamı 3 milyona çıkarmak.

Türk Telekom, 81 ilde her hanenin fiber teknolojisinden faydalanabilmesi için 150 bin 600 km uzunluğunda bir fiber altyapı oluşturdu. Bu sayede tüm Türkiye'de kullanıcıların fiber altyapıyı kullanarak çok daha hızlı bir şekilde internete bağlanabilmesi amaçlanıyor.

Bugün gerçekleştirilen basın toplantısında ilk sözü alan Türk Telekom'un CEO'su Gökhan Bozkurt, 6.8 milyon müşterilerinin olduğunu ve fiber altyapıyla birlikte şehirler arasındaki dijital uçurumu kaldırmak istediklerini kaydetti. 2005-2011 yılları arasında yurtdışı çıkış hızını 40 kat artırdıklarını belirten Bozkurt, kullanıcıların data kullanım oranına da değindi ve son 10 yıl içinde data kullanımının yaklaşık 10 kat arttığını vurguladı. 150 bin 500 km uzunluğundaki fiber kablonun dünyayı dört kez dolaşacak uzunlukta olduğunu söyleyen Bozkurt'un arından Türk Telekom Operasyon Başkanı Mehmet Atalay söz aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109