Türk tekstili Paris'e çıkarma yapacak

Türk tekstili Paris'e çıkarma yapacak İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Türkiye'nin 4-7 Temmuz 2014 tarihlerinde Paris'te yapılacak Who's Next Fuarı'na 'onur konuğu' olarak davet edildiğini söyledi.

Türk tekstili Paris'e çıkarma yapacak

Türk tekstili Paris'e çıkarma yapacak

İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Türkiye'nin 4-7 Temmuz 2014 tarihlerinde Paris'te yapılacak Who's Next Fuarı'na 'onur konuğu' olarak davet edildiğini söyledi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılarıBirliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Fransız Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında Türk hazır giyim sektörünün hedeflerini paylaştı.

Tanrıverdi, Türkiye'nin 4-7 Temmuz 2014 tarihlerinde Paris'te yapılacak Who's Next Fuarı'na "onur konuğu" olarak davet edildiğini belirterek, "Fransa 2013'te 25 milyar dolar, Avrupa Birliği de toplam 180 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ithalatına imza attı. Bu nedenle Avrupa'da gidebileceğimiz çok uzun bir yol olduğuna inanıyorum, Who's Next Fuarı'yla Paris'e onur konuğu olarak, 25 milyar dolarlık Fransız pastasındaki payımızı artıracağız" dedi.

'PARİS'TEN ROL ÇALIYORUZ'

Son yıllarda Paris, Londra, New York ve Milano gibi moda trendlerini belirleyen şehirlerden rol çaldıklarını söyleyen Tanrıverdi, "Markalarımız, tasarımcı arkadaşlarımız ve moda endüstrisinin temsilcisi olan bizler, büyük bir dönüşümün içerisindeyiz. Elbirliğiyle bu dönüşümü en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuza da inanıyorum. Bunu benden çok rakamlar, göstergeler söylüyor. Türkiye, rakiplerine göre Avrupa pazarına daha yakın olma, hızlı moda üretebilme, küçük adetli siparişlere anında cevap verebilme gibi pek çok avantaja sahip. Bu nedenledir ki ihracatımızın yüzde 75'ini Avrupa ülkelerine yapıyoruz" diye konuştu.

HEDEF 60 MİLYAR DOLAR

Sektör olarak Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 60 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşmayı planladıklarına işaret eden Tanrıverdi, söz konusu hedefin yakalanması için başta Fransa, Almanya, İngiltere gibi Avrupa'nın lokomotif ülkeleriyle daha yoğun bir ticari işbirliğinin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER