Turizm sektöründe şok gelişme! yurtdışı tur operatörü 'iflas etti' iddiası

Hüseyin Koyuncuoğlu imzalı Hürriyet gazetesi haberi; Kurban Bayramı öncesinde yurtiçi ve yurtdışı tur operatörü Bamtur'un iflas ettiği iddiaları turizm sektörüne bomba gibi düştü. Şirketin acenteleri bütün tur ve gezileri iptal etti.

Turizm sektöründe şok gelişme! yurtdışı tur operatörü  'iflas etti' iddiası

Hüseyin Koyuncuoğlu imzalı Hürriyet gazetesi haberi; Kurban Bayramı öncesinde yurtiçi ve yurtdışı tur operatörü Bamtur'un iflas ettiği iddiaları turizm sektörüne bomba gibi düştü. Şirketin acenteleri bütün tur ve gezileri iptal etti.
Turizm sektöründe şok gelişme
Konuya ilişkin hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan Bamtur Yurtdışı Turlar Müdürü Eda Aner, yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle müşterilerini daha fazla mağdur etmemek için Kurban Bayramı turlarını iptal etme kararı aldıklarını açıkladı.

Bayram turlarını satın alan müşterilerin paralarının da bankalar tarafından iade edilmeye başlandığını ve büyük bir kısmının geri ödendiğini söyleyen Aner, "Bayram turlarımızı iptal etmek zorunda kaldık. Bu zor günlerimizde TURSAB'ın ve Turizm Bakanlığı'nın desteğini bekliyorduk. Ama  aksine TURSAB müşteri şikayetleri nedeniyle tur ilanlarımızı iptal etme kararı aldı. Uçaklarımız da dolmayınca müşterilerimize bayram üstü daha fazla mağdur etmemek için iptal kararı aldık" dedi.

MISIRLI ACENTALAR BİZİ DOLANDIRDI

Aynı zamanda Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner'in kızkardeşi olan Eda Aner iflas söylentileriyle ilgili ise şöyle konuştu:

"Şu aşamada alınmış bir iflas kararımız yok. Eğer iflas olursa da bununla ilgili açıklamayı ilerleyen günlerde yaparız. 12 yıllık bir şirket olarak son 3 yılda 70 bin turizmciyi taşımışız ve şikayet oranımız da yüzde 3.5 düzeyinde. TURSAB'ın müşteri şikayetlerine dayanarak aldığı karara bir anlam veremedik ve yanımızda olmalarını beklerdik.

Özelikle geçtiğimiz yıl Mısır'da yaşanan olaylarda 500 bin euro civarında para kaybettik. Mısırlı şirketler sadece bizi de değil 7-8 acentayi daha dolandırdı. Sonrasında müşterilerimize Mısır'daki olaylarında ardından bedava tur hediye ettirilmek durumunda kaldık. Bütün bu zorlukların üstesinden tek başımıza gelmeye çalıştık. Turizm Bakanlığı'nın da devreye girmesini ve bizim yanımızda olmasını beklerdik. Son günlerde İspanya'da yaşadığımız sıkıntıda da Turizm Bakanlığı ve TURSAB'a bizzat mail göndererek destek istedim. İş yoğunluğu nedeniyle İspanya'da da bize yardımcı olamayacaklarını söylediler./_np/1911/14171911.jpg Bize İspanya'da yaşadığımız sıkıntılı günlerde yardımcı olan tek yetkili İspanya Büyükelçisi oldu."

TMSF: Devir süreci yok

Bamtur ile ilgili yayılan söylentilerden biri de kurum tarafından, para iadesi talebinde bulunan müşterilere, Tasarruf Mevduat Fonu'na (TMSF) devredildikleri gerekçesiyle ödeme yapılamayacağı açıklaması olmuştu.

 

Ancak konuyla ilgili başvurduğumuz TMSF kaynakları, Bamtur'un TMSF'ye devri konusunda bir çalışma yürütülmediğini açıkladı.

 

Hukukçular da şirketin TMSF'ye devir olmasının mümkün olmadığını çünkü Bamtur Ticaret Kanunu'na bağlı olarak faaliyet gösterdiğini, borçlarını ödeyemediği takdirde iflas edeceği belirtiyor.

 

TMSF ise böyle bir devrin, ancak şirketin kendilerine devrolan bir banka ile kredi ilişkisi ya da şirketin ortaklarından birinin kendilerine devrolan bankayla olağandışı para alışverişi olması durumunda gerçekleşebileceğini söyledi.

TURSAB: GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise kurum olarak gerekli denetimleri yaptıklarını, gelen şikayetler üzerine 15 gün önce firmanın ilanlarını durdurduklarını belirtti.

Ulusoy, "TURSAB olarak gerekli denetimleri yapıp, önlemleri alıyoruz. Bamtur'dan mağdur olduğunu belirten müşterilerin sigortaları bulunuyor. Sigorta poliçeleri ödeyecektir. Sigortasızlar için bir şey diyemiyorum. Her kasaptan da et alınmaz. Bize intikal eden 55 müşteriye ödeme sıkıntısı var. Bundan sonra gelecek olan olursa da, tahkim komisyonumuzda değerlendirir ve 'öde' diye şirkete bildiririz. Eğer ödenmezse işin sonunda hapis cezası var" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109