TOKİ'nin emlakçısı talep rekoru kırdı Emlak Konut'un beklenen halka arzında sona yaklaşıldı, gelen talep rekor kırdı.

TOKİ'nin emlakçısı talep rekoru kırdı Emlak Konut'un beklenen halka arzında sona yaklaşıldı, gelen talep rekor kırdı.

TOKİ'nin emlakçısı talep rekoru kırdı Emlak Konut'un beklenen halka arzında sona yaklaşıldı, gelen talep rekor kırdı.
TOKİ'nin emlakçısı talep rekoru kırdı
Emlak Konut'un beklenen halka arzında sona yaklaşıldı, gelen talep rekor kırdı.


Halka arz işleminde 2 Aralık 2010 tarihindeki finale yaklaşan Türkiye'nin gayrimenkul devi Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerinde, yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşarak talep rekoru kırdı. 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan gelen rekor talebin yanı sıra, bu sene yapılan tüm halka arz işlemlerinin çok üzerinde yurtdışı satışı yapılarak, yılın en büyük halka arz işlemine imza atan Emlak Konut GYO, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birini TSKB ve Unicredit Global eş liderliğinde gerçekleştiriyor.

Gayrimenkul sektöründe özellikle son 8 yılda gösterdiği yüksek performans, hayata geçirdiği vizyoner projeler ve karlı işbirlikleriyle lider konumunu pekiştiren Emlak Konut GYO, Cumhuriyet tarihinin en başarılı halka arz işlemlerinden birini gerçekleştiriyor. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25'ini halka arz etmekte olan Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010 tarihlerindeki ön talep toplama ve 23-24 Kasım 2010 tarihleri arasındaki kesin talep toplama süreçlerinde hem yurtiçi hem yurtdışı yatırımcının rekor ilgisiyle karşılaştı.

2.2 KAT TALEP GELDİ
Yurtiçinde tahsisatın 4.1 katı, yurtdışında 1.5 katı ve toplamda ise 2.2 katı talep gördü.  29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan talep gelmesi, Emlak Konut GYO'ya yılın rekorunu kırdırdı. Ayrıca, bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı satış oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut GYO'da yüzde 70 olan yurtdışı tahsisat oranı yüzde 75'e yükseltildi. İki buçuk hafta boyunca devam eden Uluslararası roadshowda 120 yatırımcı grubuyla görüşülerek 92 yatırımcıdan talep toplandı.

EN ÇOK ALIM İNGİLİZLER'DEN
Yurtdışı satışta bölge dağılımı; İngiltere'de yüzde 28, Avrupa'da yüzde 26 Amerika'da yüzde 24 ve Ortadoğu'da yüzde 22 olarak gerçekleşti. Emlak Konut GYO, ön ve kesin talep toplama süreçlerindeki bu rekor başarısıyla son 2 yılın en büyük halka arz işlemini TSKB ve UniCredit Bank AG global eşliderliğinde gerçekleştirmiş oluyor. Ayrıca, bu talep yoğunluğu, Emlak Konut GYO'nun halka arzını, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birisi yapıyor.  Dünya piyasalarını etkileyen İrlanda krizine rağmen, İngiltere, ABD ve Körfez ülkelerinde çok başarılı roadshowlar düzenleyen Emlak Konut GYO'nun halka arz süreci, krizden etkilenmeyerek, hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımcılardan global ölçekte büyük ilgi gördü.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ön ve kesin talep toplama dönemlerindeki yoğun ilginin, yatırımcılara verdikleri kurumsal güvenin doğal bir sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Emlak Konut'un güçlü mali yapısı ve iş geliştirme faaliyetlerindeki vizyoner başarılarının kaçınılmaz sonucu olan bu başarılı halka arz sürecinin, gurur veren sonuçlarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Hem ön talep, hem de kesin talep toplama döneminde, bize yoğun ilgi gösteren yurtiçi ve yurtdışı yatırımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yatırımcılarımızla karşılıklı güvene dayalı olarak yakaladığımız bu sinerji, bugüne kadar yaptığımız ve sektörümüze yön ve hız veren başarılı projelerimize yenilerini ekleme şevki sağlayacak. 2 Aralık 2010 tarihinde İMKB'den tüm dünyaya duyuracağımız gong sesiyle, Emlak Konut GYO için çok daha iddialı ve verimli bir döneme merhaba diyeceğiz."

İNŞAATA SON SÜRAT DEVAM
Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı açıklamada, Emlak Konut GYO'nun çok başarılı halka arz sürecinin, kendileri kadar Türk ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu: "Emlak Konut GYO, 2003 yılı başındaki değerini bugüne kadar üç kat artırdı, bu muazzam halka arz başarısıyla daha da artıracak. Emlak Konut GYO'nun halka arzı sadece bizim değil, Türkiye'nin de gururu oldu. 2 Aralık'ta İMKB'de ilk adımını atacağımız yeni dönem, borsaya da derinlik kazandıracak. Talep toplama sürecinde yatırımcılarla yakaladığımız bu sinerji, bizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak. Halka arz sonrası Emlak Konut GYO kasasındaki para portföyü 1 milyar 52 milyon TL artacak ve bununla birlikte İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin tüm şehirlerinde modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yeni yerleşim birimleri yeni siteler üreteceğiz."

BİRİM FİYAT 1.70 TL
Verilen bilgiye göre, Emlak Konut GYO, 2 Aralık 2010 tarihinde İMKB'de işlem görmeye başlayacak. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25'ini halka arz eden Emlak Konut GYO, halka arzında birim fiyat 1.70 TL olarak belirledi.

100 BİNLİK TALEBE YÜZDE 5 İNDİRİM
Hisselerin yüzde 25'si Yurtiçi Bireysel ve Kurumsal, yüzde 75'i ise Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılara satıldı. Emlak Konut, ön ve kesin talep toplama sürecinde yatırımcılarına iskontolu peşin ödeme teşvikleri sundu. Ön ve kesin talep sürecinde talepte bulunan yatırımcılar, yüzde 2.5- 5.0 oranlarında peşin ödeme teşvikinden faydalandılar. Ayrıca, ön talepte bulunan yatırımcılardan, kesin talepleri 100 bin TL ve üzerinde olan yatırımcılar, Emlak Konut GYO'nun gerçekleştirdiği gayrimenkul projelerinden yüzde 5 indirim kazandılar.

PORTFÖY DEĞERİ 6.9 MİLYAR LİRA
Emlak Konut GYO, 2002 yılından bu yana sağlanan ekonomik istikrarın da etkisiyle, hızlı bir büyüme ve yüksek karlılık oranı yakaladı. 6.9 milyar TL'lik portföy,  4.8 milyar TL'lik net aktif değerleri, Emlak Konut GYO'nun halka arz sürecindeki en büyük avantajlarını oluşturuyor. Gayrimenkul sektörünün belirleyici markalarından biri haline gelen Emlak Konut GYO'nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyar 733 milyon TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, karı 201 milyon TL seviyesinde. 50 yılı aşkın tecrübesi, ortalama 25 yıl deneyime sahip üst yönetimi, ana hissedarı TOKİ'yle olan verimli işbirliği,  Emlak Konut GYO'nun yatırımcıya güven veren unsurlarının başında geliyor.

TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN PROJELER
Emlak Konut,  2003'ten bu yana 21 bin 47 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamladı.  Gayrimenkul portföyünde, 20 adet devam eden proje, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon metrekare arsa, 4.5 milyon metrekarehenüz ihalendirilmemiş arsa stoğu yer alıyor. My World, Uphill Court,  Avrupa Tem Konutları, Soyak  Mavişehir ve Kent Plus gibi tamamladığı referans projeleriyle de öne çıkıyor. Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 4.5 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy değeri içinde yüzde 67'lik bölümü oluştururken, bu yüzde 67'lik bölümün yüzde 56'sı ise halihazırda ihale edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109