THY`nin kredi notunu negatif izlemeden çıkartıldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor’s, Türk Hava Yolları’nın kredi notunu negatif izlemeden çıkardığını duyurdu.

THY`nin kredi notunu negatif izlemeden çıkartıldı
 THY`nin kredi notunu negatif izlemeden çıkartıldı


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor’s, Türk Hava Yolları’nın kredi notunu negatif izlemeden çıkardığını duyurdu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart &  Poor’s'dan (S&P) yapılan açıklamada Türk Hava Yolları’nın (THY) "BB-"  olan kredi notunun negatif izlemeden çıkarılarak teyit edildiği, not görünümünün  ise “durağan” olarak belirlendiği bildirildi.

 
Açıklamada THY’nin zorlu 2016 yılından sonra, geçen yıl güçlü  operasyonel sonuçlar elde ettiği vurgulandı.

 
Açıklamada, ön rezervasyonlar ve Türk turizmindeki iyileşmenin  etkisiyle şirketin güçlü EBITDA (faiz, verg, amortisman öncesi kar)   performansının 2018 yılında da devam etmesinin öngörüldüğü de bildirildi.
 

THY'nin bağımsız kredibilitesinin iyileştiğine vurgu yapılan  açıklamada, durağan görünümün şirketin 2018 yılında güçlü kar elde edeceğine  ilişkin beklentiyi yansıttığı kaydedildi.
 

Açıklamada ayrıca önümüzdeki dönemde havayolları trafiğinde devam eden  iyileşmenin artan yakıt fiyatları ve sermaye harcamalarını dengelemesinin  beklendiği belirtildi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109