THY'NİN UÇUŞ SAYISI ARTTI

Türkiye'den Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların sayısı 21 frekanstan 35 frekansa çıkarıldı.

THY'NİN  UÇUŞ SAYISI ARTTI
THY'NİN  UÇUŞ SAYISI ARTTI

Türkiye'den Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların sayısı 21 frekanstan 35 frekansa çıkarıldı.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, genel müdürlük ve Tayland Sivil Havacılık Otoritesini temsil eden heyetler arasında bugün Bangkok'ta ikili sivil havacılık müzakereleri gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Tayland Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Chula Sukmanop başkanlıklarındaki heyetlerce gerçekleştirilen görüşmelerde, iki ülke arasında yeni Hava Ulaştırma Anlaşması yapılması ve mevcut trafik haklarının artırılması konuları ele alındı.

10 Kasım 1987'de imzalanan ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan mevcut Hava Ulaştırma Anlaşması'nın yerine geçecek anlaşmanın metni üzerinde müzakereler yapıldı ve toplantı sonucunda yeni Hava Ulaştırma Anlaşması parafe edildi.

Trafik haklarıyla ilgili görüşmeler neticesinde imzalanan mutabakat zaptıyla Türkiye'den Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların sayısı 21 frekanstan 35 frekansa çıkarıldı.

Mutabakat zaptına göre, yolcu uçuşları haftalık 28 frekans, kargo uçuşları haftalık 7 frekans olarak belirlendi. Yeni Delhi noktası Türk taşıyıcıları için ara ve ileri nokta olarak tespit edilerek, 5. trafik haklı kargo uçuşları yapılmasına imkan tanındı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109