Vali Mutlu ‘Sistem 4 Yıl İçerisinde Tam Olarak Oturacak’

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Beylerbeyi Polis Evinde bir araya geldiği, Anadolu yakası yerel basın temsilcilerine, okullarda ve eğitim sisteminde yapılan düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı.

 Vali Mutlu ‘Sistem 4 Yıl İçerisinde Tam Olarak Oturacak’

 


Problemsiz Bir Eğitim Yılına Başlayacağımıza İnanıyorum


Vali Mutlu ‘Sistem 4 Yıl İçerisinde Tam Olarak Oturacak’

        Recep Kenan / Atasehirweb.com



İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Beylerbeyi Polis Evinde bir araya geldiği, Anadolu yakası yerel basın temsilcilerine, okullarda ve eğitim sisteminde yapılan düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; Beylerbeyi Polis Evinde bir araya geldiği, Anadolu yakası yerel basın temsilcilerinin sorularını cevapladı.

Özellikle okullarda ve eğitim sisteminde yapılan düzenlemeler üzerine Vali Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yerel medya temsilcilerine yaptığı açıklamalar;

Talepler var. Olabilir, talepler olacakta. Bu talepler yeniden değerlendirilir. Bu konuda o bölgedeki ihtiyaçla ilgili yanlış bir değerlendirme yapılmış ise değişebilirde. Bu süreç şu anda yürüyor. Büyük çapta bunların kararları verildi. Kararlar çıktı ama gelen birkaç taleple ilgili yeniden değerlendirme sonucunda değişiklik yapılırsa onu da paylaşmış oluruz.

Zannedildiği gibi de öyle çok ciddi, büyük sıkıntı yaratan bir uygulama olarak gözükmüyor.

 

 

Sonucu Kayıtlar Bittiği Gün Görürüz

Değişen okullar halka soruluyor mu?  Anket çalışması var mı?

En önemli değerlendirme; zaten okullar açıldığında bir genel liseyi meslek lisesine çevirmişiz, bir ticaret lisesi yapmışız, endüstri melek lisesi yapmışız, imam hatip lisesi yapmışız veyahut imam hatip ortaokulu bölümü yapmışız, turizm meslek lisesi yapmışız, kız meslek lisesi açmışız. Şayet açtığımız bu okullardaki talep bir önceki yıldaki öğrenci sayısı ile mukayese edildiğinde çok düşükse, o vakit bunun doğru değerlendirilmemiş olduğunu farz ederiz.  

Yalnız bu geçen yıl da yapıldı. Genel liselerden meslek liselerine geçen yıl da dönüşler yapıldı. Bunların içerisinde genel lise iken imam hatibe çevirdiğimiz, genel lise iken ticaret meslek lisesine, genel lise iken kız meslek lisesine çevirdiğimiz okullar var. Bu çevirdiğimiz okullarda geçen yıl, bir önceki yıl öğrenci sayılarına ulaşıldı. Dolayısı ile o bölgede ihtiyaca uygun bir dönüşüm sağlandığını gördük.

Arkadaşlara da bu konu ile ilgili olarak, zaten kaymakamlarımız başta olmak üzere, ilçe milli eğitim teşkilatlarımıza; talebi çok doğru analiz edin, okullarda kontenjan boşluğuna sebebiyet verilmesin diyoruz. Dolayısı ile dönüşüm; talep, ihtiyaç, çevre analizleri çok iyi yapılarak gerçekleştiriliyor. Bunun sonuçlarını ne zaman görebiliriz çok net olarak? Kayıtlar bittiği gün görürüz. Kayıtlar bittiği gün şayet o okulun fonksiyonuna uygun, yeteri kadar öğrenci varsa, halkın talebine cevap verilmiş demektir. Zaten yapacağımız da bu.

 

Milli Eğitimde Çok Büyük Bir Yaz Mesaisi Var

İmam hatip ve 4+4+4 düzenlemeleri yeni eğitim sezonuna yetişecek mi?

 Yetişecek!.. Milli eğitimimiz çok yoğun çalışıyor. Yaz tatili diye bir şey yok. Çok yoğun çalışıyoruz. Tabi 2,5 milyon öğrencisi olan büyük bir aile İstanbul milli eğitimi. Bütün bunlarla ilgili olarak düzenlemelerin, hiçbir sıkıntı olmaksızın yetiştirilebilmesi için de yoğun çalışıyoruz. Hem mevcut okullarımızı, yatırımdaki okullarımızı tamamlayıp ihtiyaca uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Donanımları itibarı ile uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Atamaları, görevlendirmeleri yapmaya çalışıyoruz. Ve kayıtlarını yapmaya çalışıyoruz. Milli eğitimde çok büyük bir yaz mesaisi var.

 

 

Sistem 4 Yıl İçerisinde Tam Olarak Oturacak

İmam hatip ve 4+4+4 düzenlemeleri ile ilgili düzenlemelerin tamamını yetiştirebiliriz diye biliyor musunuz, yeni sezona?

4 yıl içerisinde!.. Milli eğitim Bakanlığımızın değerlendirmesi, sistemin 4 yıl içerisinde tam olarak oturacağını söylüyor. Onun için bu yıl başlatılmış olan düzenlemeyi ilk adımda en sıkıntısız biçimde eğitim ve öğretime başlayabilmektir. Burada da yeni düzenlemeler içerisinde yeni okullarımızda hiçbir sıkıntı olmaksızın eksiksiz başlatacağız. Hazırlığımız bu çerçevede. Okullarımızın açıldığı gün bunlar daha net görebileceğiz. Ama ben geçen yıl olduğu gibi problemsiz bir eğitim yılına başlayacağımıza inanıyorum. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2012, 05:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109