Teknik Yapı 2011'de 6 bin konutla geliyor!

Teknik Yapı 2011'de 6 bin konutla geliyor!

Teknik Yapı 2011'de 6 bin konutla geliyor!
Teknik Yapı 2011'de 6 bin konutla geliyor!

Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım 2011’de rotasında zorlu dönemler yaşanacağı öngörüsünde bulunarak, deneyimli ve markalı firmaların fazla sarsılmadan hedefine ulaşacağını belirtti

Rekabetçi fiyatlarla sahip olma maliyeti ile minimum seviyeye indirilecek kullanım maliyeti bu hedeflerin odağını oluşturuyor
Konut sektörünün 2011’de rotasında zorlu dönemler yaşanacağı öngörüsünde bulunan Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, deneyimli ve markalı firmaların fazla sarsılmadan hedefine ulaşacağını belirtti. 2011 hedefine başarıyla ulaşacak markalardan birinin Teknik Yapı olacağının altını çizen Umut Durbakayım, konut satışlarında fiyat, faiz ve markanın yanında düşük aidatların belirleyici rol oynayacağını vurguladı.
Gelecek yıl konut sektörünün önüne çıkabilecek birçok engel olduğunu ifade eden Umut Durbakayım, bu engelleri cari açığın büyümesi, genel seçim ve uluslararası mali krizde çıkabilecek ikinci dalga olarak sıraladı.

“Genel ekonomiyi ve ekonominin dinamosu olan gayrimenkul sektörünü direkt etkileyebilecek bu engeller, sektörümüzde genele yayılan bir durgunluk yaratacak gibi görünüyor. Ancak geçtiğimiz son üç yılda olduğu gibi yatırımlarına ara vermeden devam eden markalar, yeni projelerini pazara sunacaktır” açıklamasını yapan Umut Durbakayım, gelecek yılı etkisi altına alacak kısa vadeli daralmaların siyasi ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak yaşanacağını söyledi.
Teknk Yapı projelerini incelemek için tıklayın!

 Gayrimenkul sektöründeki sıkıntının en fazla hissedileceği dönemin yıl ortasına denk düşeceğini öngören Umut Durbakayım “Genel seçimler ile yaz tatilinin birleşmesi nedeniyle 2011 yılı üçüncü çeyreği, büyüme açısından eksi sonuçlar ortaya koyacaktır. Ancak bu daralmanın, istikrarlı büyüyen ve kendini kabul ettirmiş inşaat firmalarının özellikle yılın ilk çeyreği ile yılın ikinci yarısından sonra devreye alacağı yeni projelerle pozitife döneceğini düşünüyorum” dedi.


KONUT TALEP EDENLER KRİTİZE EDECEK

Konut talep edenlerin, özellikle olumsuz ortamlarda doğru yere yatırmak için daha fazla seçici olduğunu ve arayış içine girdiğini hatırlatan Umut Durbakayım “Önümüzdeki yıl konut almak isteyen müşteriler, firmaları saygınlığı, kalitesi, bitirdiği projeler ile kritize edecektir. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gelecek yılda benzeri bir arayış olacağını ve bu arayış sonunda Teknik Yapı’nın yine seçilen firmalar arasında olacağını düşünüyorum. Bizim gibi doğru firmaların da sağlayacağı ivme ile konut sektörüne yılsonunda en azından tek haneli bir büyüme gerçekleştireceğini tahmin ediyorum. Diğer taraftan 2011’deki konut fiyatlarının hiçbir zaman durmayacağını, sürekli artacağını söylemek yanlış olmaz. Her zaman olduğu gibi sınırlı arsa hammaddesine bağlı olarak konut fiyatları artış gösterecektir” yorumunda bulundu.

SÖYLEDİĞİMİZ HER YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİK

Teknik Yapı’nın 2011 yatırım planı ve stratejisini açıklamadan önce 2010 yılına yönelik kısa bir değerlendirme yapan Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım “2009’un sonunda yaptığımız açıklamada 2010 hedeflerimizi ve planlarımızı ortaya koyduk ve 400 milyon liralık bir yatırım büyüklüğü öngördük. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz Deluxia Palace, Deluxia Suites, Upcity Residence, Evora ve Kadıköy’deki iki butik projemizle, söylediklerimizi tam olarak yerine getirdik. Bu durum bizim için oldukça sıradan bir durum, ancak müşterilerin gözünde oldukça önemli bir sınavdı. Çünkü son 5 yılda konut sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın orta ve uzun vadeli planlarının sadece kağıt üzerinde olduğuna şahit olan müşteriler, ‘güvenilir’ firmalara yöneldiler. Özellikle 2008’in sonu ve 2009’un ilk üççeyreğini etkisi altına alan küresel mali krizde; konut sektörüyle büyüyen ve konut sektörünün büyümesinde rol alanların elini taşın altına koyan markalar ile ‘bekle, gör’ politikasını seçtiklerini açıkça dile getiren yeni oyuncuları birbirinden ayırt ettiler. Müşteri seçimini etkileyen bu fark, 2011’de de etkili olacaktır” dedi.

2011 HEDEFİNİ PLANLARKEN AŞTIK

“Son yıllarda rutin hale gelen yıllık ortalama 1500 yeni konut arzını 2011 yılında en az yüzde 30 artırarak 2000 yeni konutun temelini atmayı hedefliyorduk” diyen Umut Durbakayım, bu hedefe ulaşmak için arsa stokunun bir kısmı için sözleşme imzalandığını açıkladı. Durbakayım, gündemde olan diğer projelerden biri olan Tuzla ihalesinin sonuçlanmasıyla büyüme hedefinin yüzde 150’ye yükseltildiğini kaydetti.

Genel olarak Kartal, Samandra’da, Tuzla ve Maltepe’de oluşturulacak arsa stoku üzerinde konut ve rezidans ağırlıklı projelere ağırlık verileceğini açıklayan Umut Durbakayım “Satın alma işlemini gerçekleştirdiğimiz arsaların ilki üzerinde yükselecek olan yeni projemizin arzını ise yılın ilk çeyreğinde yapmayı düşünüyoruz. Kartal’da arsa alımını tamamladığımız ve yaklaşık 500 konuttan oluşan projemizi mart veya nisan ayında hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”

1 MİLYAR LİRALIK PROJENİN TEMELİNİ ATACAĞIZ

“2011’deki ikinci projemiz ise Aralık 2010’da birinci olduğumuz ve Tuzla’da yer alan toplam 300.566 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek. Bu projeyi, Emlak GYO ile yapacağımız hasılat paylaşım modeline bağlı kalarak gerçekleştireceğiz. Kazandığımız bu ihaleler, Tuzla’yı Ataşehir ve Kartal’da olduğu gibi markalı projelerin çekim merkezi yapmak için önemli bir fırsat yarattı. Kara, hava ve deniz ulaşımının tam merkezi olan Tuzla, bugüne kadar sadece sayfiye ve küçük çaplı ekonomik sitelere ev sahipliği yapan bir bölge olarak biliniyordu. Kartal ve Ataşehir’de olduğu gibi Tuzla’da gerçekleştireceğimiz projede, lükse kaçmadan Bağdat Caddesi’ndeki yüksek kaliteyi, ekonomik rakamlarla sunmayı hedefliyoruz.

Bizim için oldukça önemli bir konumda bulunan Tuzla, markalı konutların Kartal’dan sonraki ilk durağı olacak bir potansiyele sahip. Ataşehir ve Kartal’da olduğu gibi Tuzla’da da değer yaratan projeler gerçekleştirmek için ilk adımı en kısa zamanda atacağız. Bu kapsamda Tuzla’nın konumuna uygun, ekonomik değerleri ön planda tutan yaklaşık 5.500 konuttan oluşan mini bir şehir yapacağız.  Projemizde kreşinden parkına, ticaret merkezinden okuluna kadar geniş bir sosyal alanlar yer alacak. Burada gerçekleştireceğimiz proje büyüklüğünün yaklaşık bir milyar lira büyüklüğünde olacağını öngörüyoruz“ dedi.

Müşterinin satın alma maliyeti ile birlikte kullanım maliyetini ön plana alan satış stratejisinin de 2011’deki hedeflerinden biri olduğunu kaydeden Durbakayım “Bizden daire alan müşterilerimizin yeni konutlarındaki yüksek kalitedeki yaşam standartlarına düşük seviyedeki kullanım maliyetleriyle sahip olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TUZLA, KARTAL VE ATAŞEHİR GİBİ OLACAK

Günümüzde yıldızı parlayan bir bölge olarak bilinen Kartal’ın üç sene önceye kadar gerek yatırımcılar gerekse konut talep edenler tarafından pek bilinmeyen bir bölge olduğunu hatırlatan Umut Durbakayım “Kartal, Bağdat Caddesi’ndeki kaliteli yaşamın örneklerine ev sahipliği yapan ve İstanbul’un yıldız adaylarından biri haline gelen bölge oldu. 2011’de de Kartal gibi farklı bir bölgeye yatırım yaparak gündeme çıkarmak, yeni bir pilot bölge yaratmak istiyoruz. Bizim için pilot bölge kavramı, ulaşımı kolay gelecekte prim potansiyeli olan bir bölge olacak. Ulaşımda havayolu, deniz ve karayolu üçgeninden oluşacak bir lokasyon olacak. Arsa arayışlarımızı ve edinimlerimizi de kentsel dönüşümün sivil ayağını oluşturması amacıyla eski fabrika alanları olmasına dikkat ediyoruz. Böylece şekil değiştiren bölgelerdeki dokuyu bozmadan yeni yaşam alanları yapmaya özen göstereceğiz. Hedefimizdeki yeni bölge de Tuzla olacak” bilgisini verdi.

 TEKNİK YAPI PROJELERİ VE ADRES TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109