Tatilci bayramı 1 hafta uzattı

Tatilci bayramı 1 hafta uzattı

Tatilci bayramı 1 hafta uzattı
Tatilci bayramı 1 hafta uzattı
Bayram tatilinde seyahate çıkanlar fiyatlardaki düşüş üzerine takip eden haftayı da iznine ekledi

Tatilci bayram ile okulların açılmasından önceki haftayı birleştirince oteller Ramazan ayında kaybettikleri dolulukları yeniden yakaladılar. Ramazan ayıyla birlikte otel fiyatlarında meydana gelen yüzde 25'lik düşüşün eylül ayında da devam edeceğini belirten tur operatörleri, özellikle çocuklu ailelerin bu fırsatı kaçırmayıp her şey dahil imkanlı sahil bölgeleri otellerine rezervasyon yaptıklarını söylediler.

20 Eylül tarihinde okulların açılacağına dikkat çeken Etstur Yurtiçi Operasyon Müdürü Suat Özbek, bayramdan sonra çocuklu ailelerin tatillerini uzatıp bur haftalığına daha kalacaklarını söyledi. Özbek, "Bayramla beraber tatile çıkan çocuklu aileler okul öncesi bölgelerinde olacak şekilde tatile çıkıyorlar. Böylelikle yüzde 25'lere varan indirimden faydalanıyorlar. Ağustosta düşen fiyatların 13 Eylül ile 20 Eylül arasındaki dönemde mevsim nedeniyle biraz daha indiğini gözlemliyoruz. Bayramla beraber sezon kapanmıyor. Eylül sonuna kadar devam ediyor. Daha çok her şey dahil otellere sahip Antalya tercih ediliyor" diye konuştu.

TATİLİN UZATILMASI OLUMLU OLDU
Jolly Tour Genel Müdürü Figen Erkan da şu anda her döneme rezervasyon geldiğini belirterek, çocuksuz aileler eylül ayı sonuna kadar, çocuklu aileler ise gelecek haftaya kadar tatil aldıklarını gözlemlediklerini söyledi. Erkan, "Böylece hem bayram tatilini değerlendiriyorlar, hem de düşük fiyatlardan faydalanabiliyorlar" diye konuştu.
Ağustos ayında otellerin yüksek sezon olmasına rağmen Ramazan ayı nedeniyle fiyatlarda düzeltmeye gittiklerini kaydeden Erkan, "Ağustos'ta fiyatlar yüzde 15 ile 20 arasında düştü. Eylül artık havası ve sakinliği nedeniyle cazip bir dönem haline geldi" diye konuştu.

Okul tatilinin 20 Eylül'e kadar uzatılması olumlu oldu. Okulların açılış tarihinin daha önceden belirlenmesi, yıllık tatil planlaması yapan insanların yararına oldu. Otellerin dolmasıyla tatil sektörünün yararına olacaktır bu durum.
Setur Yurtiçi Turlar Yöneticisi Serhat Günay ise bayram ile okul tatili sonunun birleştiği için ilgi çekici olduğunu söyleyerek, bu tarihlerde Antalya ve Kıbrıs destinasyonlarının fazla derecede ilgi gördüğünü söyledi. Oteller tarafından Ağustos ayında başlayan fiyat indirimlerinin Eylül ayı sonuna kadar yüzde 30'u bulacağına işaret eden Günay, bu fiyatı kaçırmak istemeyenlerin tatile çıktıklarını anlattı.


Kampanyalar turizmin doğru çözümler bulduğunu gösteriyor
Hey Travel Trends Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Bektaş, insanların tatil iştahının düştüğü Ramazan ayının bu yıl yaz sezonuna gelmesi dolayısıyla, bu döneme özel kampanyalar, özel indirimler yaptıklarını söyledi. Ramazan ayının, insanların evinde geçirmeyi tercih ettikleri bir dönem olduğunu ve seyahatlerde önceki aylara göre yüzde 20, yüzde 30'lara varan düşüşlere yol açabildiğini belirten Bektaş, büyük azalmaların şu anda söz konusu olmadığı kaydetti.

Yurtiçi otellerde, yurtiçi turlarda yüzde 25-30'a varan indirimler olduğunu dile getiren Bektaş, Ramazan ayındaki tercihleri bildikleri için, önceden yapılan indirimler sayesinde yurtiçinde de iç talebin düşmemesini sağladıklarını Bektaş, "Ramazan ayı olsa da, turizmin sezonundan bahsediyoruz. İnsanlar uygun fırsatları kaçırmak istemiyorlar. Bu bağlamda geri dönüşler alıyoruz. Ramazan ile sezon örtüşmeseydi, böyle fırsatlar olmazdı. İnsanların tatile devam edebilmesi için avantajlar sağlıyoruz" diye konuştu.
Erken rezervasyonda talebin büyük kısmının Ramazan öncesinde toplandığına ve Ramazan öncesi ile sonrası arasında önemli farklılık gözlendiğine işaret eden Bektaş, "Operatörler bunu göz önünde bulundurarak, düşüşü tahmin ettiğinden çeşitli kampanyalar oluşturdu. Kampanyalar, Türkiye'de turizmin önünü iyi gördüğünü ve bu tarz durumlara doğru şekilde çözümler bulduğunu gösteriyor" dedi.


Bayramın gözdesi Kıbrıs oldu
Ramazan Bayramı'nda yavru vatan Kıbrıs'a akın eden ünlü Türk yıldızlar, tatil için yer arayışında olan tatilciyi de Ada'ya çekti. Tatilcileri referanduma yetiştirmek için 8-11 Eylül tarihleri arasında program yapan seyahat acenteleri Tarkan, Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Özcan Deniz gibi yıldızların sahne alacakları Kıbrıs'ta otellerin dolmasına kesin gözüyle bakıyor.

Kıbrıs'ın Ramazan Bayramı satışlarında çok iyi gittiğini belirten Figen Erkan, "Buradaki otellerde bayramda yer kalmayacağını öngörüyoruz. Yüksek standartlı otellerin sanatçılı otellerinde fiyat yükseliyor ancak bu müşterilere rahatsızlık vermiyor" diye konuştu.
Kıbrıs destinasyonun biraz mesafeli olduğu için fiyatların uçaklardan dolayı yurtiçine göre pahalı olduğuna dikkat çeken Suat Özbek ise "Sanatçı ilgisi tatilcileri buraya çekiyor. Şimdiye kadar talebin yoğun olduğunu görüyoruz. Sanatçı organizasyonunun yanı sıra bayram tatili ve Eylül mevsiminde adanın çok güzel olması diğer etkenler oldu" dedi.

Ünsal Ereke / HT Ekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER