Taşeron düzenlemesi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında taşeron düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Taşeron düzenlemesi belli oldu
Taşeron düzenlemesi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında taşeron düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron işçiler ile ilgili müjdeli açıklama geldi. Erdoğan "Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler" dedi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taşeron işçi ile ilgili açıklamaları;

Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum.

850 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler.

ÇALIŞMA SÜRESİ UZUYOR

23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.

4C'LİLER 4B'Lİ OLUYOR

Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor.

MESELEYİ KÖKTEN ÇÖZMÜŞ OLUYORUZ

Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.

KOMİSYONLAR, TAŞERONLAR ORTADAN KALKIYOR

Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz" dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm işçilerin, sürekli işçi kadrosuna alınacağını aktaran Bakan Sarıeroğlu, "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak. Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler. 4/C‘li kardeşlerimizi de unutmadık, 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C’li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum. Mevsimlik çalışan geçici işçi kardeşlerimizi de unutmadık. Yapacağımız düzenleme ile, bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz" müjdesini verdi.

Süreci başından sonuna kadar büyük bir özveriyle takip eden Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a teşekkürlerini sunan Sarıeroğlu, "Her fırsatta işçinin hakkını koruyup, gözetleyen, her platformda bunu kararlılıkla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi reformun mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

TARİH BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Taşeron düzenlemesi ile ilgili bir toplantı yapıp detayları açıklayacağız. Meclis'e en kısa sürede gelecek. Bütçe görüşmelerinden sonra genel kurulda görüşülecek. 3 ay içerisinde geçişler tamamlanacak" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109