Sona kalan Yılbaşı talihlisi kazanırken kaybetti

Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan İzmirli talihli, kazandığını çevresine hissettirmemek için parasını diğer talihlilerden 23 gün geç alınca ikramiyenin 90 bin liralık faizinden de mahrum kaldı.

Sona kalan Yılbaşı talihlisi kazanırken kaybetti

Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan İzmirli talihli, kazandığını çevresine hissettirmemek için parasını diğer talihlilerden 23 gün geç alınca ikramiyenin 90 bin liralık faizinden de mahrum kalmış oldu.



Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde verdiği 40 milyon liralık büyük ikramiyeyi 4336149 numaralı çeyrek biletleriyle kazanan talihlilerin dördü de ikramiyelerini teslim aldı.

Isparta, Adana ve İstanbullu talihliler ikramiyelerini vekalet verdikleri bankalar aracılığıyla 3 Ocak’ta alırken, İzmir’in Çankaya semtindeki seyyar bayii Fevzi Deniz’den aldığı bilete büyük ikramiye isabet eden İzmirli talihli ikramiyesini 26 Ocak’ta tahsil etti.

Kazandığını çevresine hissettirmek istemediği için ikramiyesini diğer talihlilerden 23 gün geç alan memur emeklisi kadın talihli, bu gecikmeyle ikramiyeden söz konusu sürede kazanabileceği faizden de oldu.

10 milyon liraya yüzde 12’den özel olarak uygulanacak 32 günlük mevduat faiziyle yaklaşık 90 bin lira kazanmaktan mahrum kalan talihli, böylece 90 bin lira "kardan zarar" etti.

Talihliler işçi, memur ve emekli

Çekilişin yapılmasının ardından ikramiyeyi kazanan talihlerinden ilk olarak İstanbul’da yaşayan 73 yaşındaki emekli Yusuf Akoğlu’nun kimliği belli olurken, Adanalı talihlinin memur olarak çalıştığı, Ispartalı talihlinin ise yaklaşık bin lira maaşla bir şirkette işçilik yaptığı ortaya çıktı.

Üç talihlinin ikramiyelerini almasının ardından gözlerin çevrildiği dördüncü talihli ise diğerlerinin aksine ikramiyesini geç almayı tercih etti.

İzmirli memur emeklisi kadın talihli ile 40 milyon liralık büyük ikramiyenin ardından ikinci en büyük ikramiye olan 5 milyon liralık ikramiye kazan İstanbullu memurun da ikramiyelerini almasıyla önemli ikramiyeler işçi, memur ve emekli arasında paylaşılmış oldu.

Öte yandan, Milli Piyango yetkilileri, geçmiş yıllarda talihlilerin ya da vekalet verdikleri banka yetkililerinin ikramiyeleri basın toplantısıyla teslim aldığını anımsatarak, son yıllarda talihlilerin kimliklerini gizlemek yönünde hassasiyet geliştirdiklerini belirtti.       Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2012, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109